Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ!!!

Το αστρονομικό νούμερο των 180.000 διαγραφών που ακούγεται για τον Ιούλιο μας αφορά όλους! Είτε σχεδιάζουν να το εφαρμόσουν μεμιάς, είτε σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, μικρή διαφορά κάνει. Το πρόβλημα θα βρεθεί μπροστά μας. 
Ακαδημαϊκό Έτος
Σύνολο Εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
(αριθμοί αποφοίτων δεν είναι εύκολο να βρεθούν, σίγουρα είναι σε ελεύθερη πτώση)
2008-2009
90.000
2009-2010
88.000
2010-2011
85.000
2011-2012
80.000
2012-2013
76.000
2013-2014
69.000
ΓΙΑΤΙ; Επειδή δεκαετίες ολόκληρες οι ελληνικές κυβερνήσεις (παίρνοντας έμπνευση και εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ) σχεδιάζουν το πώς θα ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος της νεολαίας (ιδιαίτερα φτωχότερων οικογενειών) από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και όχι απλά "κάποιους αιώνιους". (Βλέπε πίνακα). ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στην Ελλάδα ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Σε ένα περιβάλλον φτώχιας, ανεργίας, αποβιομηχάνισης που στήθηκε πάνω στην εξάρτηση της χώρας από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, θέλουν να ξεφορτωθούν το μισό χάρτη ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας (μαζί και δεκάδες σχολεία) και να στείλουν χιλιάδες από μας στην ανεργία ή τα αξιοθρήνητα μεροκάματα, χωρίς ούτε ένα πτυχίο, ούτε μια απαίτηση για το δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση.
Απολύσεις και λουκέτα στις σχολές, υποχρηματοδότηση και εξαφάνιση της φοιτητικής μέριμνας (ώστε να μην αντέξουμε το κόστος), ανυπόφοροι ρυθμοί σπουδών, δίδακτρα, είναι όλα όψεις του ίδιου νομίσματος και εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο... 
Μέσα σε όλα αυτά, προβάλλει ένα επιτακτικό ερώτημα: 
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (ν+2) ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ;;;


ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ!
Οι φοιτητές τους ΚΟΣΤΙΖΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ! Ήδη σε πολλά μαθήματα μας χρεώνουν τα βιβλία και τον εξοπλισμό, μετά το ν+2 έτος στερούμαστε το δικαίωμα στο φοιτητικό πάσο, στην στέγαση των φοιτητικών εστιών, στο φαγητό της λέσχης, δε δικαιούμαστε κανένα επίδομα! ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ή ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ; Ποιος θα κοστολογήσει τις αιτίες που οδηγούν τη νεολαία σε καθυστέρηση ή εγκατάλειψη σπουδών; Συνεχίζει να ακούγεται το παραμύθι των αιώνιων φοιτητών που τάχα παρασιτούν σε βάρος των υπόλοιπων. (Πώς ακριβώς;) κι αυτό δε διστάζει να γίνει άλλοθι στα στόμα των ΜΜΕ, της κυβέρνησης, των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, για να αποδεχτούμε τη θέσπιση των διαγραφών. Με αντίστοιχο τρόπο ακούμε για δήθεν "τεμπέληδες" δημοσίους υπαλλήλους, στο όνομα των οποίων έχουν απολυθεί χιλιάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι μέλη των οικογενειών μας. ΤΟ "ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ" ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΔΕ ΚΗΝΥΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ! Χρόνια ολόκληρα οι φοιτητές αντιστέκονται με την πάλη τους ενάντια στο πανεπιστήμιο των λίγων κι εκλεκτών. Σήμερα, είναι ανάγκη να ζωντανέψουμε και πάλι τους συλλόγους και να σηκώσουμε το κεφάλι! 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου