Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας και την εισβολή τους στην ΑΣΟΕΕ αλλά και την επίθεση τους για πολλοστή φορά στους μετανάστες μικροπωλητές καθώς και την σύλληψη ενός εξ αυτών. Η καταπάτηση Ασύλου τείνει να γίνει πλέων καθημερινότητα στις σχολές του κέντρου και ειδικά στην ΑΣΟΕΕ όπου με αφορμή το παραεμπόριο αλλά και προφανώς την ανέχεια της πρυτανείας οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) εισβάλουν μέρα μεσημέρι σε πανεπιστημιακό χώρο όπου υπάρχει ΑΣΥΛΟ και τρομοκρατούν τους φοιτητές αλλά και τους μετανάστες. Καθόλου τυχαίο ότι πλάι-πλάι στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν αυτή τη φορά και ο υφυπουργός ανάπτυξης Μηταράκης γιατί στόχο δεν έχουν το παραεμπόριο αλλά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Ένα πανεπιστήμιο λίγων και εκλεκτών όπου κανείς δεν θα μιλάει και δεν θα αντιδράει. Ένα πανεπιστήμιο που οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα θα καταστέλλονται άμεσα με τα ΜΑΤ πλέων μέσα στους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα. Ένα πανεπιστήμιο όπου όποια αγωνιστική φωνή αντίστασης υπάρχει θα φιμώνεται και θα συλλαμβάνεται επί τόπου από το κράτος και τις δυνάμεις του. Ένα πανεπιστήμιο που θα μας έχει είδη προετοιμάσει και διδάξει για τη λογική των χαμένων αγώνων, του ανταγωνισμού με τους συναδέλφους μας αλλά και του να σκύψουμε το κεφάλι απέναντι στα ντόπια και ξένα αφεντικά μας (Κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ) για να έχουμε για μέλλον μια πραγματικότητά χειρότερη από αυτή που βιώνουν σήμερα οι γονείς μας. 

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΓΧΡOΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ

Για αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν και τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει. Στα αμφιθέατρα όπου οι μεγαλοκαθηγητάδες αυθαιρετούν και η αστυνομία περιμένει στην πόρτα για να μας «συμμορφώσει» και στους διαδρόμους με τους απολυμένους διοικητικούς και τα σάπια ιδανικά του φασισμού και του ρατσισμού που για όλα φταίνε οι ξένοι και οι μετανάστες.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Γιατί το οργανωμένο μαζικό φοιτητικό κίνημα μπορεί να τους σταματήσει. Μπορεί να υπερασπιστεί το Άσυλο και τις πολιτικές-συνδικαλιστικές ελευθερίες που έχει κερδίσει με αγώνες και τώρα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Μπορεί να οργανωθεί και να ξανακάνει τις σχολές και τα πανεπιστήμια εστίες αντίστασης ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανέχειας, της εξάρτησης και του φασισμού. Μπορεί να ξανακάνει τους φοιτητικούς συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις μαζικά όργανα πάλης τα οποία θα είναι επικίνδυνα για το σύστημα και τους εκφραστές του. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου