Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ!

Ήταν ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όταν το βρώμικο και αποκρουστικό χέρι του γερασμένου και σάπιου κόσμου της εκμετάλλευσης, έμπηγε βαθιά το μαχαίρι, με το οποίο αυτός ο κόσμος το εξόπλισε. Και βρήκε τον στόχο του στην καρδιά ενός δικού μας παιδιού, στη βασανισμένη λαϊκή γειτονιά του Κερατσινίου. Ενός δικού μας ανθρώπου, γιατί τέτοιος ήταν ο Παύλος Φύσσας.
Δεν ήταν κάποιος τυχαίος, ούτε κάποιος ο οποίος βρέθηκε στη μέση κάποιας οπαδικής συμπλοκής, όπως έχουν βαλθεί να μας πείσουν όλοι αυτοί που θέλουν και έχουν συμφέρον να συγκαλύψουν τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ! Γιατί ήταν παιδί εργάτη, προοδευτικός και αντιφασίστας. Με στάση που ενοχλούσε το φασιστικό κατακάθι και τα αφεντικά του.
Και να που ανέλαβε δράση το πιστό μαντρόσκυλο του συστήματος! Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Με τον τρόπο και τα μέσα που μας έχει συνηθίσει. Έρπων γυμνοσάλιαγκας, μέσα στο σκοτάδι, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή εξαπολύει τη δολοφονική της μανία ενάντια σε μετανάστες, αριστερούς, αντιφασίστες, ανθρώπους που ορθώνουν το ανάστημά τους. Αποδεικνύοντας το ρόλο της εφεδρείας που της έχει αναθέσει το σύστημα της εκμετάλλευσης που την γεννά και την τρέφει, για την τρομοκράτηση και την καταστολή του λαϊκού κινήματος, για τη «μόλυνση» και τον αποπροσανατολισμό των συνειδήσεων του κόσμου της δουλειάς.
Η κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική της εξαθλίωσης και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής είναι αυτή που της στρώνει το έδαφος και την τροφοδοτεί. Τα πογκρόμ στους μετανάστες, οι νόμοι για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι επιστρατεύσεις, οι συλλήψεις και οι δίκες αγωνιστών, οι καταπατήσεις Ασύλου, προωθούμενα από τους επίσημους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, είναι αυτά που νομιμοποιούν και ενισχύουν την παρουσία και τη δράση της. Δράση παράλληλη και πάντα υπό τη σκέπη και την ανοχή του επίσημου κράτους και των μηχανισμών καταστολής, για την οποία, μάλιστα, όσο δολοφονική και να είναι, εκδίδονται μέχρι και αθωωτικές αποφάσεις, με την ίδια ευκολία που σέρνονται στα δικαστήρια και τα κρατητήρια αγωνιστές και άνθρωποι του κινήματος.
Και είναι επόμενο, σε μια περίοδο κατά την οποία ο λαός βγαίνει μαζικά στο προσκήνιο και με απεργιακούς αγώνες αντιστέκεται στο ρήμαγμα τη ζωής του, το σύστημα να προστρέχει στον υπάκουο υπηρέτη του, έτσι ώστε να τον έχει έτοιμο για πάσα «χρήση». Είναι γνωστά, άλλωστε, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και το κλείσιμο του ματιού από στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή. Κάτι που υπενθυμίζει σε όλους ποιοί είναι αυτοί που μεταξύ άλλων ευνοούν την άνοδο του νεοφασισμού, όσο και να προσπαθούν να τον ταυτίσουν με την Αριστερά, μιλώντας συνεχώς για τα «δύο άκρα». Και όσο περιποιούνται και φροντίζουν τους φασίστες, άλλο τόσο επιχειρούν να χτυπήσουν και να ποινικοποιήσουν, μέσω αυτού του ιδεολογήματος, κάθε συλλογικότητα που έχει αναφορά στο κίνημα και τους αγώνες.
Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τον παλμό και τη ζωντάνια τους, την πρωτόγνωρη οργή και αγανάκτηση ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί, απέδειξαν περίτρανα τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά αισθήματα του λαού, όπως και τις αστείρευτες διαθέσεις πάλης και σύγκρουσης με τον κοινωνικό μεσαίωνα, τη φασιστικοποίηση και το φασιστικό-νεοναζιστικό απόστημα. Γι’ αυτό και αντιμετωπίστηκαν με ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, με ξύλο από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και παρακρατικούς, ρίψη χημικών και αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις, την ίδια στιγμή που από τους δεκάδες φασίστες που συμμετείχαν στη δολοφονία, έχει «βρεθεί» μόνο ο ένας!

Ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία θα ορθώσουν αποφασιστικό μέτωπο απέναντι στο φασισμό και την πολιτική που τον γεννάει. Η δολοφονία του Παύλου πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση, να γίνει προσκλητήριο αγώνα και αντίστασης. Ο πόνος μας πρέπει να γίνει υπόσχεση για παρατεταμένη πάλη, χαμόγελο ελπίδας για τις δυνατότητες των αγώνων μας να δυναμώσουν και να νικήσουν! Η οργή μας πρέπει να εκφραστεί στο δρόμο, στις σφιγμένες μας γροθιές που υψώνονται στον αέρα, στην αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης! Το σίγουρο είναι ότι η ανάπτυξη της λαϊκής πάλης θα τσακίσει το φασιστικό ερπετό και θα το στείλει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου