Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στην επαπειλούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία!

Παρέμβαση της ΠΑΑΣ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31/8/2013
Λίγο καθυστερημένα αναδημοσιεύουμε το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση της ΠΑΑΣ Θεσσαλονίκης ενάντια στην επέμβαση στη Συρία


27-8-2013
Σε ετοιμότητα επέμβασης στη Συρία, έχει τεθεί ο στρατιωτικός μηχανισμός των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με πρόσχημα τις καταγγελίες για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων με χημικά όπλα απ’ το καθεστώς του Ασάντ. Ενώ στην περίπτωση του Ιράκ τα «χημικά του Σαντάμ» - που αποδείχθηκαν ένα κολοσσιαίο ψέμα κατασκευασμένο από τα αμερικάνικα χαλκεία - χρησιμοποιήθηκαν σαν πρόσχημα για την στρατιωτική επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στη Συρία οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οι μεγαλύτεροι φονιάδες των λαών, «ανακαλύπτουν» τις προφάσεις, μετά από μια προβοκάτσια, για να δικαιολογήσουν μια νέα στρατιωτική επέμβαση, και για την προώθηση των σχεδίων τους.

Μέσα σ΄ ένα πλαίσιο παρόξυνσης των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και δημιουργίας μιας όλο και πιο εύφλεκτης κατάστασης σ’ όλη την ζώνη των αραβικών χωρών, όπου οι εξελίξεις στην Αίγυπτο η σφαγή του λαού εκεί εντείνουν την αστάθεια, Η.Π.Α , Βρετανία, αλλά και Γαλλία, εκφράζουν την κοινή τους πρόθεση να «αναλάβουν δράση» στη Συρία όποτε εκτιμήσουν πως διαμορφώνονται οι όροι για έναν ακόμα εγκληματικό ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του Ομπάμα με τον Κάμερον και τον Ολάντ, ενώ ήδη οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ενίσχυσαν την παρουσία του πολεμικού τους ναυτικού στη Μεσόγειο. Οι «επιφυλάξεις» και αντιδράσεις της Ρωσίας και της Γερμανίας σε μια στρατιωτική επέμβαση δεν εκφράζουν παρά μια στάση που υπακούει στους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς λογαριασμούς, και δε μπορούν ν’ αποτελέσουν αντίβαρο σ΄αυτήν. 
Μπροστά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, τόσο για τους λαούς της περιοχής, όσο και για το δικό μας το λαό, ο λαός μας πρέπει να εκφράσει μαζικά και μαχητικά την αντίθεσή του στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και στο ενδεχόμενο μιας νέας στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και ν’ αντισταθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Να καταγγείλει την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να δώσει ελληνική συνδρομή στη νέα αμερικάνικη πολεμική εκστρατεία ενάντια στην Συρία, με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας.
Απαιτείται, όσο ποτέ άλλοτε, η οικοδόμηση ενός μαζικού αντι-ιμπεριαλιστικού κινήματος, που είναι και το μόνο ικανό να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την αποτροπή των πολεμικών του σχεδίων.

Αντίσταση στα πολεμικά σχέδια επέμβασης των ιμπεριαλιστών στη Συρία!
Αλληλεγγύη στον Συριακό λαό!
Να αντιταχθούμε στην κυβερνητική πολιτική «συνδρομής» στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Έξω το ΝΑΤΟ, οι Βάσεις και οι Αμερικάνοι!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Ν’ αναπτυχθεί μαζικό λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία


Παρέμβαση της ΠΑΑΣ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 31/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου