Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ! ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Με δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, βία και δεκάδες προσαγωγές απάντησαν η κυβέρνηση και τα εγκάθετα τσιράκια του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ στη δίκαιη κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια. Γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί ότι τα υπό συζήτηση κατάπτυστα σχέδιά τους για προώθηση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων τμημάτων και σχολών του "σχεδίου Αθηνά", διαγραφές, εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας υλοποίησης του νόμου-πλαίσιο και "φύλαξη" των πανεπιστημίων από την αστυνομία (να υποθέσουμε ότι η πρόσφατη επέμβαση στην Πρυτανεία, το ψέκασμα με χημικά και η μεταφορά φοιτητών στη ΓΑΔΑ ήταν το πρώτο δοκιμαστικό τεστ;) δεν έχουν άλλο τρόπο να στηριχτούν. Γι' αυτό και επέλεξαν να στείλουν ένα ευθύ μήνυμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού, το οποίο κάθε άλλο παρά απευθυνόταν μόνο στους συγκεντρωμένους φοιτητές και αλληλέγγυους. Αντίθετα, ήταν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες! 

Στόχευε το σύνολο του φοιτητικού και σπουδαστικού κόσμου, ο οποίος βλέπει μέρα με τη μέρα το δικαίωμα στις σπουδές να εξανεμίζεται, τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση να κατεδαφίζεται. Γιατί ξέρουν ότι η οργή αυτού του κόσμου που συσσωρεύεται και σιγοβράζει όλα αυτά τα  χρόνια πολύ  εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μαζικό φοιτητικό κίνημα αντίστασης, που θα σαρώσει και θα ανατρέψει τα σχέδιά τους για μια παιδεία των λίγων και εκλεκτών. Από αυτόν τον εφιάλτη δεν μπόρεσαν να απαλλαχτούν ποτέ, όσο και αν πιστεύουν ότι έχουν βάλει τη νεολαία στη γωνία. 

Στόχευε το σύνολο των εργαζομένων και του κόσμου της δουλειάς, οι οποίοι καθημερινά βουλιάζουν στη φτώχεια και την απελπισία από την πολιτική των μνημονίων, την επέλαση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, τα διατάγματα απαγόρευσης των διαδηλώσεων, οι επιστρατεύσεις, η φασιστική εφεδρεία της Χρυσής Αυγής, η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής όλους αυτούς στοχεύουν και υπολογίζουν. Το λαό και την πάλη του θέλει να προλάβει το σύστημα της εκμετάλλευσης, τα αναπόφευκτα ξεσπάσματά του φοβάται και θωρακίζει την εξουσία του. Άλλωστε, ένιωσε πολύ πρόσφατα την  απειλή της απεργίας των εκπαιδευτικών, η οποία αν εκδηλωνόταν θα  προχωρούσε σε μια κατά μέτωπο αντιπαράθεση με την πολιτική του. Και δεν μπορεί ακόμα να ξεχάσει τους πονοκεφάλους που του προκάλεσε ο λαϊκός ξεσηκωμός με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Γιατί τα παραδείγματα των λαών που εξεγείρονται και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, σε Τουρκία, Βραζιλία και  σε όλο τον κόσμο αυξάνονται και πληθαίνουν!

Όλο και πιο δεξιά, όλο και πιο αντιδραστικά θα πορεύεται, λοιπόν, από εδώ και πέρα! Με μια κυβέρνηση δικομματική, πλέον, χωρίς το "αριστερό" δεκανίκι της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους βασικότερους των εκφραστών της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Με ένα πολιτικό προσωπικό ανάλγητο και αδίστακτο, απόλυτα στοιχισμένο στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, στην υλοποίηση των επιταγών των ξένων και ντόπιων αφεντικών, στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. 

Τίποτα δεν σκοπεύουν να αφήσουν όρθιο! Έπονται δεκάδες κλεισίματα νοσοκομείων, νέες απανωτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ένα ολόκληρο πογκρόμ απολύσεων στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Όποιο κεφάλι σηκώνεται, θα φροντίζουν να "κόβεται" με τα πειθαρχικά και τις αξιολογήσεις. Ενώ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η απλήρωτη-ανασφάλιστη εργασία και το πέταγμα στο δρόμο θα γίνει καθεστώς, ακολουθώντας τα παραδείγματα των εργαζομένων της Νούτριαρτ, της Χαλυβουργίας, της ΦΑΓΕ, της ΜΕΒΓΑΛ και τόσων άλλων... Και όσο θα αυξάνεται η στρατιά των ανέργων και εξαθλιωμένων, άλλο τόσο θα πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου πάνω από τη χώρα και την περιοχή, σαν αποτέλεσμα των αδυσώπητων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μπροστά σε όλα αυτά καμία στάση αναμονής, κανένας εφησυχασμός και καμία επανάπαυση δεν έχουν θέση! Σε κανένα από τα λαϊκά προβλήματα δεν μπορούν να απαντήσουν οι αυταπάτες για "αριστερές" κυβερνήσεις σωτηρίας, που θα κληθούν να διαχειριστούν την κρίση του σάπιου συστήματος. Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να ανοίξει δρόμους, να οικοδομήσει όρους για πραγματικές διεξόδους! Ορθώνοντας ανάστημα απέναντι στους εκμεταλλευτές του, χτίζοντας μέσα στους αγώνες ένα Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης απέναντι στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Μέσα σε μια πορεία αναμέτρησης και σύγκρουσης, από όπου δεν μπορεί να λείπει η νεολαία, η οποία οφείλει να μπει στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει το ρόλο που της αντιστοιχεί. Να γίνει δύναμη κρούσης της λαϊκής αντίστασης και πάλης!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου