Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το δρόμο της τούρκικης εξέγερσης πρέπει να τον βαδίσουμε και εμείς!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις χαιρετίζουμε με σεβασμό και ενθουσιασμό το γενναίο αγώνα του τούρκικου λαού και της τούρκικης νεολαίας! Αποδίδουμε τιμή στους συντρόφους και συναγωνιστές που έχουν δώσει τη ζωή στον αγώνα ενάντια στο φασιστικό τούρκικο κράτος, τον Αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό!
Το ξέσπασμα του τούρκικου λαού είναι πολύ βαθύτερο από την αφορμή για την οποία ξεκίνησε: η καταστολή μίας λαϊκής κινητοποίησης για την υπεράσπιση ενός χώρου με σημασία για την πόλη της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στον φασισμό, την φτώχεια, την καταστολή, τον ιμπεριαλισμό. Μετά από δεκαετίες πραξικοπημάτων, εκτελέσεων, φυλακίσεων, βασανισμών στα λευκά κελιά, ο τούρκικος λαός ξαναβρήκε την αφορμή για να δείξει το ανάστημα του.


Εμείς, η ελληνική νεολαία και το λαϊκό κίνημα έχουμε διπλό καθήκον!
Έχουμε καθήκον απέναντι στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ελλάδα, και να διεκδικήσουμε να σταματήσουν οι συλλήψεις, οι ανακρίσεις , οι βασανισμοί και οι απελάσεις που πραγματοποιεί το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τις τούρκικες και αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.
Έχουμε καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό να βαδίσουμε στον στο δρόμο: στο δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στο σύστημα που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή, και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
• ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ
Πέμπτη 7/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου