Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση για νεκρούς φοιτητές - Διαδήλωση την Πέμπτη 7/3


Νεκροί δύο φοιτητές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν! Ηθικοί αυτουργοί οι πολιτικές της εξαθλίωσης.

Δύο φοιτητές, δύο συνάδελφοι μας, έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα, στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδια μέσα. Τρεις ακόμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εδώ και μέρες οι παπαγάλοι-δημοσιογράφοι μαζί με διάφορους εκπροσώπους της κυβέρνησης παλεύουν  να περάσει το γεγονός στα ψιλά. Παλεύουν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα απλό ατύχημα, ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν τον κίνδυνο, ότι δε πρέπει να δώσουμε πολιτικές προεκτάσεις στο ζήτημα γιατί ήταν απλά «η κακιά στιγμή».
Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι οι φοιτητές δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν θέρμανση. Ότι πάρα πολλές λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν στα παιδιά τους που σπουδάζουν τα απαραίτητα. Ότι η πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού μας οδηγεί την εξαθλίωση και μας στερεί κάθε μέλλον.
Είναι η ίδια πολιτική που καταργεί το δικαίωμα στις σπουδές. Που κλείνει και συγχωνεύει μια σειρά τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχέδιο «Αθηνά αφήνοντας όσους φοιτούσαν εκεί στη μοίρα τους.
Αυτή είναι η “σωτηρία” που μας προσφέρουν! Όσοι υπερασπίζονται την βαρβαρότητα που ζούμε είναι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος! Όπως και τόσων άλλων εγκλημάτων που καθημερινά συμβαίνουν σε βάρος του λαού.
Το μόνο φως που μπορεί να δώσει ξανά πνοή στις καρδιές της νεολαίας, και να ζεστάνει τη γενιά μας είναι η ανασυγκρότηση του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος! Μόνο στο μαζικό κίνημα βρίσκονται οι λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας. Να μην αποδεχθούμε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν! Να βγούμε στους δρόμους για να την ανατρέψουμε.

Kαλύτερη τιμή για τους δύο συμφοιτητές είναι να αγωνιστούμε για να έχουν όλοι οι σπουδαστές θέρμανση, σίτιση, στέγαση, βιβλία!

Να έχουμε δουλειά και σπουδές!

Να μην θρηνούμε νεκρούς από την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, τα χρέη. Να μην χαραμίσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου