Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών! Νίκη στον αγώνα των εργολαβικών



Η απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ και η κατάληψη της πρυτανείας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Ιούλιο, κλείνει πάνω από δύο μήνες. Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι από τον εργολάβο εδώ και μήνες, με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης του ΑΠΘ λόγω του περιβόητου ελληνικού χρέους.
Ενώ οι εργαζόμενοι έχουν γίνει το επίκεντρο διάφορων μικροπολιτικών παιχνιδιών, οι συμβάσεις των μισών έχουν λήξει και έχουν μείνει ξεκρέμαστοι! Οι πρυτανικές αρχές ξεπουλάνε τον αγώνα τους, προτείνοντας την υπογραφή νέων συμβάσεων των 586 ευρώ (στο πλαίσιο του μνημονίου) προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
 Αποκορύφωμα της προδοτικής στάσης των πρυτανικών αρχών αποτελεί η επιστολή που συνυπέγραψαν με καθηγητές και κοσμήτορες, με την οποία ζήτησαν τη συμβολή της δικαιοσύνης για τη λήξη της απεργίας. Αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική παρέμβαση που παραγγέλλει στην αστυνομία να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τούς καταληψίες, προκειμένου να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.
Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές με τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους   αποφάσισαν τη διοργάνωση εθελοντικής εκστρατείας  καθαρισμού του Πανεπιστημίου,  που εστάλη σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ήδη τα ΜΑΤ έξω από το πανεπιστήμιο έδωσαν το παρόν, ενώ η απεργοσπαστική εθελοντική συγκομιδή σκουπιδιών από τους πρυτάνεις έχει δρομολογηθεί.
Απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις και παρόλο που ο αγώνας τους βάλλεται από παντού, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ο δίκαιος αυτός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί! Γιατί αυτή είναι η μόνη λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Η συγκρότηση των εργαζομένων, η συνειδητοποίηση των κοινών τους προβλημάτων και πως αυτά μπορούν να λυθούν μόνο συλλογικά, η ανάδειξη των εχθρών τους και η πάλη απέναντί τους. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι που θα πρέπει να αναζητηθεί και η μαζικοποίηση του αγώνα που είναι και αυτή που μπορεί και θα φέρει αποτελέσματα.

·                    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
·                    ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
·                    ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·                    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου