Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

24ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ - Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!





Οι  424 εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα ΙΚΕΑ, στη Λεωφόρο Κηφισού αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση να προχωρήσουν σήμερα σε 24ωρη απεργία ενάντια στις μειώσεις μισθών έως και 11% που επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία. Απόφαση που πάρθηκε χθες σε  μια ζωντανή και μαχητική γενική συνέλευση έξω από το κατάστημα, και ενώ πραγματοποιούσαν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.
Η διοίκηση του ομίλου «Φουρλή» μετά την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων - και παρά την αντίθετη προσπάθεια του επιχειρησιακού σωματείου - να μην αποδεχτούν καμία μείωση μισθών, επιχείρησε χτες από νωρίς το πρωί να επιβάλλει στους εργαζόμενους ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις από 8,5% έως και 11%.
Όταν αυτό μαθεύτηκε έφτασαν τα στελέχη του κλαδικού σωματείου (ανήκει στο ΠΑΜΕ) όπου και πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διεύθυνση της επιχείρησης καλώντας να σταματήσει άμεσα η εκβιαστική της προσπάθεια. Οπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία διαμήνυε ότι αν μέχρι το τέλος της βάρδιας δεν έχουν βάλει την υπογραφή τους θα απολυθούν.
Λίγο μετά οι εργαζόμενοι παράτησαν κυριολεκτικά τα πόστα τους, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, που κήρυξε στάση εργασίας, και σύσσωμοι ξεχύθηκαν έξω από το κατάστημα, πραγματοποιώντας μέχρι αργά το βράδυ μια μαζική συγκέντρωση και αποφασίζοντας μέσα από γενική συνέλευση να κλιμακώσουν με 24ωρη απεργία σήμερα.

οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ, προχώρησαν σε απεργία, αρνούμενοι να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 11%. 
το σκίτσο είναι του κωστάκη:http://kostakiskitsa.blogspot.com 

Στο πλευρό της εργοδοσίας, βρέθηκε ξανά η ...διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου. Αφού την περασμένη βδομάδα είχε καταβάλει πολύωρη προσπάθεια για να μην απορρίψουν οι εργαζόμενοι τις εργοδοτικές αξιώσεις, χτες, οι «συνδικαλιστές» προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η κινητοποίησή τους είναι παράνομη (!!!!) και ότι το σωματείο έχει αποφασίσει στάση εργασίας την Πέμπτη 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
Η οργή των εργαζομένων ξεχείλισε. Επαιρναν το μικρόφωνο της συγκέντρωσης καταγγέλλοντας τους «συνδικαλιστές» του σωματείου για «ανθρώπους της εργοδοσίας», ότι είναι «αίσχος» αυτό που κάνουν...
Αυτό το σωματείο έσπευσε να υποστηρίξει και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ), που με ανακοίνωσή της κάλεσε τους εργαζόμενους «να συσπειρωθούν γύρω από το επιχειρησιακό τους σωματείο και τις αποφάσεις του, και να μην υποκύπτουν σε τυχοδιωκτικές λογικές άλλων σωματείων, που επιχειρούν να υποκαταστήσουν το σωματείο εργαζομένων στο ΙΚΕΑ και να "καπελώσουν" την αγωνιστική του δράση, με στόχο να αποκομίσουν κομματικά οφέλη».
Δηλαδή αν δεν είχε "αγωνιστική δράση" το σωματείο τι ακριβώς θα έκανε;
Η διοίκηση του ΙΚΕΑ θέλοντας να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους θυροκόλλησε στο κατάστημα της λεωφ. Κηφισού ανακοίνωση που χαρακτηρίζει  παράνομη την απεργία με το αιτιολογικό ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Το ότι την απόφαση την πήραν οι εργαζόμενοι με γενική συνέλευση προφανώς είναι μια μικρή ...λεπτομέρεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου