Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης για την απεργία


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ανοίγει ένα νέο γύρο στην επίθεση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στα δικαιώματα και την ζωή των εργαζόμενων και του λαού μας.
  Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δεξιότερη από ποτέ, πιστή στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχεδιάζει ένα τσουνάμι μέτρων, που θα σαρώσει τα πάντα(μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, περίθαλψη, παιδεία, κοινωνικά αγαθά). Δεν είναι μόνο μια εισπρακτική λεηλασία για να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι απαιτήσεις των δανειστών. Δεν είναι μόνο το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και της λαϊκής περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές από τους επικυρίαρχους ιμπεριαλιστές. Είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, που να εξασφαλίζει την συνεχή και απρόσκοπτη μεταφορά πλούτου από τους «κάτω» προς τους «πάνω», από «μέσα» προς τα «έξω», από το λαό και τους εργαζόμενους προς το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Είναι η πολιτική διαμόρφωσης του κοινωνικού μεσαίωνα και η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους δούλους.
Σ΄αυτή την αιματηρή διαδρομή υποθήκευσης των πάντων στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, ούτε θέλει ούτε μπορεί να βάλει «κόκκινες γραμμές», να «σώσει» δικαιώματα και στοιχειώδεις όρους ζωής των εργαζομένων.
Οι διακηρύξεις ότι «αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων», θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η φιλολογία ότι «φτάνουμε στον πάτο και θα αρχίσει η ανάκαμψη» καλλιεργεί την εφησύχαση και την μοιρολατρία.
Το ρατσιστικό μίσος και η δολοφονική- φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής, μαντρόσκυλου του συστήματος με  δήθεν «αντισυστημικό» πρόσωπο, στρώνει χαλί για να περάσει η επίθεση.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,
Η αναμονή, οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες και οι λογικές της ανάθεσης, δεν έχουν θέση μπροστά στη βάρβαρη επέλαση των δυνάμεων του συστήματος. Η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, ο «αναχωρητισμός» του ΚΚΕ, η ταξική υποταγή και ενσωμάτωση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να σταματήσουν την επίθεση, να υπερασπίσουν τα ταξικά μας συμφέροντα.
Οι εργάτες –Έλληνες και ξένοι– ο λαός και η νεολαία πρέπει να απορρίψουμε αυτές τις πολιτικές.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!
Ο αγωνιστικός ξεσηκωμός των λαϊκών και εργαζόμενων μαζών όχι μόνο είναι αναγκαίος, αλλά αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο. Η αντίσταση στη σύγχρονη βαρβαρότητα, η κοινή δράση, ο μαζικός, αποφασιστικός, παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης, δεν είναι θεωρητικές αναζητήσεις, είναι όροι επιβίωσης.
Να οργανωθούμε στη δουλειά, στη συνοικία, στην πόλη, στο χωριό, στο σύλλογο, στο σχολείο.Με δικά μας σχήματα πάλης, με δικά μας σωματεία στη βάση της μαζικής λαϊκής αντίστασης στην επίθεση, σε συνολική αντιπαράθεση με το σύστημα και τις δυνάμεις του.
Η πρωτοβουλία για αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία –που συγκροτήθηκε με εκκινούσες δυνάμεις το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές- θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις  σ΄αυτή την κατεύθυνση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
9.30 πμ ΚΑΜΑΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Θεσσαλονίκη Σεπτέμβρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου