Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ Σ.Μ.Α. ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (1/3/12)


Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη 1/3/12 στην περιοχή της Ευκαρπίας αποτελούν μια εικόνα από το κοντινό παρελθόν (της Κερατέας), και το ακόμα πιο κοντινό μέλλον (της Ευκαρπίας). Οι κάτοικοι της περιοχής (που πραγματοποιούν Κατάληψη στο χώρο που επιχειρείται να εγερθεί ο Σ.Μ.Α. από τις 23/1/12) αντίκρισαν τις διαδικασίες να έχουν ξεκινήσει, όταν έφτασαν στο χώρο το πρωί της Πέμπτης. Λίγα μέτρα δίπλα από το χώρο του έργου σταθμευμένη βρισκόταν μια κλούβα με ΜΑΤ, πάντα έτοιμη (και πρόθυμη) να …προστατεύσει τους πολίτες, «αποτρέποντάς τους να παρανομήσουν» όπως δήλωσε ο αστυνομικός διοικητής.
Οι κάτοικοι έδειξαν για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα και τα αντανακλαστικά τους. Συγκεντρώθηκαν άμεσα 200 κάτοικοι Ευκαρπίας Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και αλληλέγγυοι και απαίτησαν τη διακοπή των έργων, όπως και έγινε. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να παρακολουθεί με αυτοκίνητα της ασφάλειας ορισμένους κατοίκους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα να εκδώσει πρόστιμο σε έναν από τους κατοίκους, για παράβαση κάποιου άρθρου του Κ.Ο.Κ. Αυτή η γνωστή και κατάπτυστη στάση των αρχών, που μόνο σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει τον κόσμο που αγωνίζεται, θα βρει απέναντι της των αγώνα των κατοίκων και τη συμπαράσταση όλου του λαού.
Τον τελευταίο καιρό, μεταξύ Δημοτικών αρχών, κράτους, εργολάβων και κατοίκων υπάρχει μια διαμάχη για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί δεν θέλουν να γίνουν τα σπίτια τους χωματερές. Οι Κυβερνήσεις, εισαγγελικές και δημοτικές αρχές παρακάμπτοντας την κοινή και ομόφωνη γνώμη, συνεχίζουν στον αντι-λαϊκό δρόμο που έχουν χαράξει. Περισσεύουν οι κλήσεις στους κατοίκους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, η τρομοκρατία, οι προανακριτικές εκθέσεις και άλλες «νομικές» διαδικασίες (Περιφερειακά και Μητροπολιτικά Συμβούλια), που όλως τυχαίως ποτέ δεν έχουν αποφανθεί υπέρ των λαϊκών αναγκών και βουλήσεων (και ούτε πρόκειται).. Ο αγώνας των κατοίκων της Ευκαρπίας, όπως και της Κερατέας, θα νικήσει και θα αποτελέσει ένα πολύτιμο δίδαγμα για τους μελλοντικούς αγώνες όλου του λαού και της νεολαίας.

Οι αγώνες του λαού μας δεν τρομοκρατούνται, δεν ποινικοποιούνται!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:30 π.μ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου