Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!*



Και ξαφνικά το αρραγές μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων, του πολιτικού προσωπικού που υπακούει στις εντολές των ιμπεριαλιστών, οι εντολοδόχοι του ντόπιου κεφάλαιο που λειτουργεί για άλλη μια φορά ως «κουκουλοφόρος» απέναντι στο λαό της χώρας, αρχίζει να παρουσιάζει ρήγματα. Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και των τραπεζιτών αρχίζει να ξεφτάει μπροστά στο διογκούμενο κύμα λαϊκής αντίθεσης στη νέα δανειακή σύμβαση που υποδουλώνει τις σημερινές και ερχόμενες γενιές στην εξαθλίωση και στον εξανδραποδισμό.

Αυτό είναι πρώτα πρώτα αποτέλεσμα των συσσωρευμένων λαϊκών αντιστάσεων που δύο χρόνια τώρα ξεσπούν σε κλίμακες πρωτοφανέρωτες και που αν και δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν και να ανακόψουν αυτές τις πολιτικές έχουν δημιουργήσει ωστόσο ένα μεγάλο απόθεμα όρων και αγωνιστικών εμπειριών.
Για να έχει όμως αποτέλεσμα ο σημερινός ξεσηκωμός και για να τα καταφέρει εκεί που δεν τα κατάφεραν οι προηγούμενοι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστούν μερικά απλά – όσο και σύνθετα στην εφαρμογή τους- πράγματα:
1.Το ποτάμι της λαϊκής αντίστασης και της οργής δεν μπορεί να περιμένει απλά να ενεργοποιηθούν οι υπαρκτές αντιθέσεις του συστήματος. Πράγματι η «ανέλπιστη» π.χ. παραίτηση της Ξενογιαννακοπούλου, πιθανόν να δείχνει ότι οι αντιθέσεις των ξένων κέντρων εξουσίας και των ντόπιων διασυνδέσεων τους έχουν ενεργοποιηθεί εξαιτίας του λυσσαλέου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τροφοδοτούνται από την τεράστια λαϊκή δυσαρέσκεια, όμως αυτό δεν αρκεί.
2.Είναι απαραίτητο να εμφανιστεί στο προσκήνιο αυτόνομα ο λαϊκός παράγοντας, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, οι πλατείες και οι γειτονιές.
3.Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι απαραίτητο να εκφραστεί στο πεδίο όπου το σύστημα δεν έχει τον έλεγχο. Και να το πούμε καθαρά, αυτό το πεδίο δεν είναι οι εκλογές είτε για να «αλλάξει ο ταξικός συσχετισμός», είτε για να αναλάβει μια «κυβέρνηση με αριστερό πρόγραμμα» είτε για να εκφραστεί με «κάποιο ποσοστό» η δυνατότητα ενός «άλλου προγράμματος για την αντιμετώπιση του χρέους».
4. Ο λαϊκός ξεσηκωμός έχει το δικό του πεδίο: Τους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές συνοικίες, τα σχολεία και τις σχολές. Έχει τους δικούς του άμεσους στόχους – όπως να μην περάσει η νέα δανειακή σύμβαση - που δεν είναι καθόλου «ταπεινοί» και «λίγοι» όπως κάποιοι νομίζουν.
5. Ο λαϊκός ξεσηκωμός δεν τοποθετείται πάνω στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Το σύνθημα που «όλους μας ενώνει» δεν είναι να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη αλλά η ανάγκη να μπει φραγμός στην επίθεση ως απαραίτητος όρος για να μπορεί να θέσει το λαϊκό κίνημα το «έξω από την ΕΕ» που δονούσε μέχρι πρόσφατα τις διαδηλώσεις.
6. Ο λαϊκός ξεσηκωμός πρέπει να μπορεί να ξεπερνά την αστική νομιμότητα, να επιλέγει τις μορφές και τα μέσα πάλης που θεωρεί αναγκαία και ταυτόχρονα να προετοιμάζεται για την πιθανότητα η αστική τάξη με την υποστήριξη του ιμπεριαλισμού να επιλέξει μορφές διακυβέρνησης που καταλύουν την όποια αστική νομιμότητα και τις λαϊκές ελευθερίες. Σε κάθε περίπτωση το «παιχνίδι» με τα όρια που μας παρέχει η αστική νομιμότητα με «παραδειγματικές» ενέργειες… και ποικίλα κόλπα ταχύρυθμης ανάπτυξης του κινήματος, προκειμένου να μας καταγράψουν τα ΜΜΕ, ανήκει στο παρελθόν. Απλά έχουμε περάσει σε άλλη φάση…
7.Τέλος,, ο λαϊκός ξεσηκωμός δεν μπορεί να καλλιεργεί το έδαφος για λύσεις και αιτήματα «συλλογικής διαχείρισης» της φτώχειας και της εξαθλίωσης στο όνομα της αλληλεγγύης και της απάντησης στην κρίση.
Η Αριστερά, τουλάχιστον ο κόσμος, της πέρα από τις ηγεσίες, πρέπει επιτέλους να απαντήσει και να τοποθετηθεί μπροστά στο πραγματικό ζήτημα: την δημιουργίας και οργάνωσης 
πραγματικού κινήματος ανατροπής!


Η επείγουσα ανάγκη να εκφραστούν όλοι αυτοί οι όροι στο «κολασμένο» διήμερο των λαϊκών κινητοποιήσεων περνά μέσα από την οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης και κοινής δράσης για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
Σ` αυτό το πραγματικό πεδίο θα αναδειχτούν, θα συναντηθούν και θα «εκπαιδευτούν», όλες εκείνες οι δυνάμεις και οι λαϊκές μορφές αυτοοργάνωσης - αντίστασης και πραγματικής λαϊκής - ταξικής αλληλεγγύης που μπορούν στην πορεία να θέσουν και ζητήματα συνολικότερης κοινωνικής ανατροπής, προγράμματα αποδέσμευσης από την ιμπεριαλιστική κηδεμονία και εξάρτηση.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΜ
ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ τους ΝΙΚΗΣΕΙΣ!
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
Φλεβάρης 2012
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

*Kείμενο που μοίρασαν οι ΑΚ -ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12/02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου