Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι φοιτητές στο πλευρό των εργαζομένων του ΑΠΘ, στο πλευρό του λαού


Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΑΠΘ, που διεκδικούν το αυτονόητο: να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών από τον εργολάβο, να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο πόλεμος των εργολάβων στο ΑΠΘ και ευρύτερα των εργοδοτών κορυφώνεται, αφού με τα απανωτά βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, ανοίγει ο δρόμος για τραγικές περικοπές μισθών, απολύσεις και παραβιάσεις των κατοχυρωμένων μισθολογικών ορίων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις εργασίας απειλείται πλέον ανοιχτά.


Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά, πως ο νέος νόμος της Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ, τσακίζει όχι μόνο το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, αλλά δημιουργεί και ένα επισφαλές εργασιακό πλαίσιο για τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου. Στο δρόμο της πάλης για την ανατροπή του νόμου - έκτρωμα ξέρουμε πως θα τους βρούμε δίπλα μας.


Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις είναι τεράστιες. Όμως εδώ κρίνεται η επιβίωση και το μέλλον των οικογενειών μας που οδηγούνται ταχύτατα στην εξαθλίωση και την πείνα, μέσα από μια ταξική επίθεση δίχως τέλος. Το πηγάδι δεν έχει πάτο, είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση: Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Μοναδική διέξοδος είναι οι συλλογικοί αγώνες, κανένας μόνος του.


Φάρος ελπίδας είναι το ηρωικό παράδειγμα των απεργών εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία που εδώ και 80 μέρες απεργούν, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και τον μισθό . Παλεύουν για να έχουν στο τραπέζι τους το ψωμί, για να μπορέσουν να μάθουν γράμματα τα παιδιά τους. Αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή! Ξέρουν ότι βαδίζουν σ'ένα δρόμο που δεν γνωρίζουν το τέλος του όμως αυτός είναι ο δρόμος που βάδισαν και θα ξαναβαδίσουν ο λαός και η εργατιά μέχρι να σταματήσουν την επίθεση. Τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα.


Ως σπουδάζουσα νεολαία οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ΑΠΘ, αλλά και σ'όλο τον κόσμο που παλεύει και αγωνίζεται ενάντια στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων αφεντάδων τους. Πρέπει κι εμείς από τη μεριά μας, στις σχολές μας, να απλώσουμε την αντίσταση. Να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να συντονίσουμε τις δράσεις μας προκειμένου να παλέψουμε στο πλευρό της εργατιάς και της λαϊκής αντίστασης για το σταμάτημα της επίθεσης και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Ανεξαρτησία. Το δικαίωμα στη ΖΩΗ!

* Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΑΠΘ, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους
* Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας την Τρίτη 17 Γενάρη στις 18:00 στο Αγ. Βενιζέλου
* Αγώνας για δουλειά, αγώνας για ζωή, αγώνας μαζικός για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου