Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Προς συμφωνία οι πρυτάνεις για την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης - 15 Φλεβάρη στο ΑΠΘ



το βρήκαμε εδώ

Θεσσαλονίκη
Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων για το «καυτό» ζήτημα της εκλογής νέω συμβουλίων διοίκησης. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ενώπιον των πρυτάνεων ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα τις εκλογικές διαδικασίες.


Σύμφωνα με το νέο νόμο, έως τις 15 Ιανουαρίου θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα για να εισπράξουν και τη χρηματοδότηση.


Τα Ιδρύματα δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά φαίνεται ότι θα διευκολύνουν τις επιτροπές για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.


Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε για τη συμφωνία:


«Οι πρυτανικές αρχές συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Άλλωστε, σύμφωνα με το νέο νόμο, η εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Συμβουλίων των ιδρυμάτων, που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012, εξαντλείται στην έγκριση των εκλογικών καταλόγων και δεσμεύθηκαν ότι θα πράξουν τα προβλεπόμενα.


» Κατόπιν τούτου, είναι αυτονόητο ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των συμβουλίων θα ολοκληρωθεί άμεσα. Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011.»


Νέα ημερομηνία από το ΑΠΘ


Στον επανακαθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της ψηφοφορίας, από την οποία θα εκλεγεί το νέο Συμβούλιο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τις 15 Φεβρουαρίου, προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή του ιδρύματος.


Ζήτησε, μάλιστα, εκ νέου από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να παραδώσει τους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να είναι εφικτή η ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο νέος νόμος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου