Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση-Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για την επίθεση των ΜΑΤ σε μετανάστες και φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ


Σήμερα γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της άγριας κρατικής καταστολής. “Είθισται” τα τελευταία χρονιά ενόψει των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς να υιοθετείται μια πιο σκληρή στάση -από ότι συνήθως- από πλευράς αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες-μικροπωλητές που κάθονται έξω από την κεντρική πύλη της ΑΣΟΕΕ και πουλάνε την πραμάτεια τους (βλ. εντατικές επιχειρήσεις “σκούπα” κλπ. που γίνονται καθημερινά). Γύρω στις 1μιση το μεσημέρι δυο διμοιρίες ΜΑΤ κατηφόρισαν από Μαυροματαίων και στήθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο. Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που βρίσκονταν μέσα στη σχολή εκείνη την ώρα βγήκαν έξω και μαζί με τους μετανάστες προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Οι διμοιρίες, αφού παρατάχθηκαν στην είσοδο της Σχολής, απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης μέσα στο γεμάτο από φοιτητές, προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Το αποκορύφωμα ήταν ότι όταν μετά από λίγη ώρα πέρασε αυτοκίνητο της ασφάλειας και δέχτηκε επίθεση από το πλήθος, ο ένας από τους δυο αστυνομικούς δεν δίστασε να βγάλει το περίστροφο και να σημαδέψει προς τους φοιτητές!

Το σημερινό συμβάν δεν είναι αποκομμένο από το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπαθεί να μας επιβάλλει το σύστημα με την πολιτική του. Δεν είναι αποκομμένο από τις επιθέσεις που δέχονται καθημερινά μετανάστες και το κλίμα ξενοφοβίας που δημιουργείται. Δεν είναι αποκομμένο από την κατάργηση του Ασύλου όπως είδαμε και στο ΑΠΘ στις 17/11. Δεν είναι αποκομμένο από το σπάσιμο της κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στις 24/11. Είναι η ίδια πολιτική που τρομοκρατεί, που καταλύει τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, που καταργεί το δικαίωμα μας στις σπουδές και στη δουλειά. Η ίδια πολιτική που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει Έλληνες και ξένους, που κόβει μισθούς και συντάξεις, που επιβάλλει χαράτσια, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την πείνα μέσα από τα Μνημόνια και την συνολικότερη επίθεση. Είναι η ίδια η πολιτική που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του λαού μας!

Στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές αυτή η πολιτική πρέπει να μας βρει απέναντι της! Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα έχει χρέος να αντισταθεί και να σπάει με την πάλη του, κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες.
Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι,
Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Τετάρτη 21/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου