Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΑΣ!


Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ "σώζουν την πατρίδα"
Το υποτιθέμενο "κούρεμα" του χρέους που επέβαλε η ΕΕ και αποδέχθηκε η δουλική ελληνική κυβέρνηση, δε δίνει καμία διέοξοδο, δε σημαίνει καλύτερες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Δε σημαίνει ούτε καν μείωση του "δημόσιου χρέους", καθώς θα υποχρεωθούμε σε νέα δάνεια.  Σημαίνει αποδοχή της εξάρτησης της χώρας, και μετατροπή της σε αποικία, με διαρκή επιτήρηση-επιτροπία. Σημαίνει σκληρότερα μέτρα, ξεπούλημα του πλούτου και των εργαζομένων της χώρας στο ξένο κεφάλαιο. Σημαίνει ότι θα πρέπει να λέμε και "ευχαριστώ", σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας γιατί τάχα "σώσανε την πατρίδα". "Πατρίδα" γι' αυτούς είναι οι τσέπες των εκμεταλλευτών, που κάθε μήνα πρέπει να φουσκώνουν όλο και περισσότερο.

Το μόνο που σώζει η κυβέρνηση είναι τα στομάχια μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών!
Το μόνο που σώζουν η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι τα στομάχια του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου!

Καμία αυταπάτη γι' αυτό που έρχεται - οργάνωση για την ανατροπη της επίθεσης
Καμία εμπιστοσύνη στις δηλώσεις Βενιζέλου ότι "δε θα παρθούν νέα μέτρα" ή ότι τα "χειρότερα πέρασαν". Αυτό που έρχεται είναι νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέα επίθεση στα δικαιώματα του λαού. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς στον εργοδότη, παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Μετατροπή των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό, συγκοινωνίες) σε προνόμια των λίγων. Εξαθλίωση του λαού.
Καμία αυταπάτη ότι μπορεί να μας χαρίσει το μέλλον ο ατομικός δρόμος. Σε ένα πανεπιστήμιο όπου θα πληρώνουμε τα πάντα, τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν. Σε μία καθημερινότητα εντατικοποίσης, μαζικών κοψιμάτων και διαγραφών. Για ένα "πτυχίο" κουρελόχαρτο, διαβατήριο για τη γενιά των 500 (και κάτω) ευρώ. Σε ένα περιβάλλον καταστολής όπου χτυπάει το δικάιωμα του καθένα να αγωνίζεται.
Ρεαλισμός δεν είναι η υποταγή και η μοιρολατρία, αλλά η οργάνωση, σε κάθε σύλλογο με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε ΣΠΟΥΔΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Ο αγώνας για την ανατροπή των Μνημονίων και του νόμου-πλαίσιο είναι η μοναδική ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για το λαό και τη νεολαία.

Ο δρόμος έχει ήδη χαραχθεί - να τον βαδίσουμε!
Ο δρόμος του ξεσηκωμού έχει ήδη χαραχθεί από τα κινήματα λαού και νεολαίας. Οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις, οι τεράστιες γενικές απεργίες που κατεβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο δρόμο, οι πλατείες, η Κερατεά, οι φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε.
Με γνώση ότι ο δρόμος αυτός είναι ακόμα στην αρχή, είναι δύσκολος και μακρύς. Πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά, με υπομονή και επιμονή. Κόντρα στην τρομοκρατία, στη συκοφάντηση από τους παπαγάλους των ΜΜΕ, στις διώξεις και την καταστολή. Χωρίς εκλογικές αυταπάτες, χωρίς να αναζητούμε εύκολες και άμεσες απαντήσεις "εδώ και τώρα", χωρίς αυταπάτες ότι ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός μπορεί να διορθωθεί, να επιστρέψει στο "κοινωνικό κράτος". Κόντρα σε λογικές "ζορό", "σωτήρων" του κινήματος, "φωτισμένων πρωτοποριών", όποιο μανδύα και αν φοράνε.

Οι λαϊκές διαδηλώσεις που μετέτρεψαν την 28η Οκτωβρίου σε ΟΧΙ απέναντι στην πολιτική της εξάρτησης και της υποδούλωσης, είναι προμύνημα του γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού, και δίκαια τρόμαξαν το αστικό κατεστημένο!
Να μην περιμένουμε το αυθόρμητο ξέσπασμα της λαϊκή οργής, να οργανωθούμε μέσα στις σχολές στο πλευρό της λαϊκής Αντίστασης. Να οργανωθούμε για την ανατροπή της εκπαίδευσης του Μνημονίου, της παιδεία των λίγων κι εκλεκτών.

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου