Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - 10πμ ΚΑΜΑΡΑ


Η νεόκοπη κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την έμπρακτη στήριξη όλου του φάσματος των αστικών πολιτικών δυνάμεων, έσπευσε από νωρίς να δώσει τα διαπιστευτήρια της στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά που τη διόρισαν. Ο καινούριος εξοντωτικός προϋπολογισμός, οι έγγραφες δεσμεύσεις του πολιτικού προσωπικού για την άνευ όρων στοίχιση με τις απαιτήσεις της τρόικας, καθώς και η μηδενική ανοχή απέναντι στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του λαού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χτύπημα των ΜΑΤ στους διαδηλωτές στην γειτονιά(!) της Καλλιθέας, αλλά και στο υπό κατάληψη κτήριο της ΔΕΗ, ένα και μόνο πράγμα καταδεικνύουν: την απαρέγκλιτη συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης από μεριάς του συστήματος σε κάθε κεκτημένο δικαίωμα του λαού και της νεολαίας όλο το επόμενο διάστημα.

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, όντας αντιμέτωπο με την πιο βαθιά και συνολική κρίση της ιστορίας του, είναι αποφασισμένο να προωθήσει τα σχέδια του για το τσάκισμα κάθε κατάκτησης της εργατικής τάξης και το ξεζούμισμα των λαών των εξαρτημένων χωρών. Για τη χώρα μας επιλέγεται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η απροκάλυπτη υποδούλωση του λαού, ενώ γίνεται το επίκεντρο των οξυμένων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, που αφορούν την κυριαρχία τους στα ντόπια πολιτικά πράγματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός τηςεξάρτησης της χώρας, η οποία προορίζεται για προτεκτοράτο, είναι κάτι που δεν μπορεί να κρυφτεί, με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές να διεκδικούν μέσω των μηχανισμών τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ τον καθοριστικό λόγο στην οικονομική και πολιτική ζωή. Συνολικά ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, με τα απανωτά μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, έχουν να υποσχεθούν μόνο εξαθλίωση και ανεργία σε λαό και νεολαία. Η συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη και μαζί με τα νέα μέτρα και το νέο πολυετές μνημόνιο, που θα συνοδεύσουν την πρόσφατη δανειακή σύμβαση (όποια και αν είναι τελικά η τύχη της), αμφισβητούν τη δυνατότητα της μεγάλης πλειοψηφίας στην επιβίωση.

Παράλληλα, όμως, οι λαϊκές μάζες φροντίζουν όλο και πιο συχνά, με όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να υπενθυμίζουν την εναντίωσή τους στην ανελέητη επίθεση που δέχονται. Την οριστική απόφαση τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ξεπερνώντας τα εμπόδια που τους βάζουν οι κάθε λογής ηγεσίες τους. Οι μεγαλειώδεις απεργίες των τελευταίων μηνών, οι πλατείες, οι φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, η έκρηξη της λαϊκής οργής στις παρελάσεις, το μαζικό κίνημα ενάντια στα χαράτσια, καθώς και ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας δείχνουν την ακατανίκητη διάθεση του λαού να αγωνιστεί και να ανατρέψει τα βάρβαρα μέτρα. Ο δρόμος της αντίστασης και του ξεσηκωμού αποδεικνύεται πλέον ο μόνος που μπορεί να υποσχεθεί καλύτερες μέρες στο λαό και τη νεολαία.

Αυτόν το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε! Να οργανωθούμε μέσα στις σχολές. Σε κάθε σύλλογο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της συμπόρευσης μας με την αντίσταση του λαού, η αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής μας στην απεργιακή κινητοποίηση. Κόντρα στην κρατική τρομοκρατία και τους κάθε λογής εκβιασμούς του συστήματος! Μακριά από εκλογικές αυταπάτες για μια άλλη διαχείριση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που σπέρνουν δυνάμεις της Αριστεράς, επίσημης και μη.


Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου