Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την καταπάτηση του Ασύλου στις 17/11 στο ΑΠΘ


Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτών που για ακόμη μία φορά διαδήλωσαν την αντίθεσή τους με την πολιτική της λιτότητας και της φτώχειας, αλλά και της εξάρτησης, στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος έδειξε ξανά ότι οι λόγοι που τον έβγαλαν στο δρόμο τότε, παραμένουν ανεκπλήρωτοι και στο σήμερα, έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από εναλλαγές κυβερνήσεων και συνεχίζει μαζικά και δυναμικά.

Την ίδια στιγμή, η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, μαζί με όλο το αστικό σύστημα της χώρας έδειξε τα δόντια του, παραβιάζοντας το Άσυλο και εφραμόζοντας τον νέο νόμο της Διαμαντοπούλου. Λίγο μετά το τέλος της πορείας, η αστυνομία επιτέθηκε ενάντια στους διαδηλωτές που βρισκόταν στο χώρο του Ασύλου, πετώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, για να εισβάλει λίγο αργότερα, πραγματοποιώντας πολλές προσαγωγές και συλλήψεις και να φτάσει μέχρι το φουαγιέ της αίθουσας τελετών.

Καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή, που σαν στόχο έχει τους αγώνες του λαού μας, που έχει βάλει σκοπό το τσάκισμα των αγωνιτικών διαθέσεων που φαίνεται ότι συνεχώς αναπτύσει.

Η πρόκληση αυτή δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Ο αγώνας ενάντια στην εξάρτηση και το μνημόνιο, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί. Οι φοιτητές πρέπει να συζητήσουν στις συνελεύσεις τους, να οργανώσουν ένα φοιτητικό κίνημα αντίστασης στην πολιτική του Μνημονίου και των ιμπεριαλιστών, ένα κίνημα διεκδίκησης του δικαιώματος στις σπουδές, στη δουλειά και στις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως το Άσυλο, να οργανώσει και να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις του, μακριά από ατομικές λύσεις και λογικές.

Αγωνιστικές Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου