Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή μαζική και οργισμένη η απεργιακή συγκέντρωση

Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές απεργιακές συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια, η σημερινή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενου λαού πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις με μεγαλύτερη αυτή που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο αφού μαζί της ενώθηκε και το μεγάλο μπλοκ της Καμάρας, στην οποία είχαν προσυγκέντρωση εκπαιδευτικοί, η Πρωτοβουλία Σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες.
Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, των καθηγητών και δασκάλων, των εργαζόμενων στον ιματισμό, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλπ. Διακρίναμε επίσης μαζικά μπλοκ εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ, στο Λιντλ, στο ΙΚΑ, στα βιβλιοπωλεία κλπ. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών και φοιτητών καθώς και πολλών αυτοαπασχολούμενων που έκλεισαν, σαν να ήταν Κυριακή, τα μαγαζιά τους. 


Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους ( Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου, Τσιμισκή και μέσω της Αντιγονιδών κατέληξε στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί εκτυλίχθηκε μια βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χημικά που ουσιαστικό στόχο είχε την διάλυση του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλουν στο Εργατικό Κέντρο κτυπώντας και προπηλακίζοντας συνδικαλιστές. Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που η αστυνομία μπήκε στο Εργατικό Κέντρο ενδεικτικό των σκληρών ημερών που περνάμε και της πολιτικής τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Μαζική ήταν επίσης και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου το οποίο διαδήλωσε ξεχωριστά. 
Η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούνε και στο αυριανό (Πέμπτη 20/10) συλλαλητήριο και στην περικύκλωση του πρώην ΥΜΑΘ με ραντεβού στην Καμάρα στις 9,30 πμ.
Σε ανακοίνωση της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει το οργισμένο μαζικό λαϊκό ποτάμι που κατέκλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης , απόδειξη πως οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης. Για το διώξιμο της Τρόικας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Για να υπερασπίσει την ζωή του και το μέλλον των παιδιών του. Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συνέχιση αυτής της μεγαλειώδους κινητοποίησης με μια νέα πιο μαζική και αποφασισμένη διαδήλωση και περικύκλωση του κτιρίου του πρώην ΥΜΑΘ, την Πέμπτη 20 του Οκτώβρη. Μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να δώσει αληθινή διέξοδο στην σημερινή κατάσταση ενάντια στον συμβιβασμό και τις εκλογικές αυταπάτες. 

Ανακοίνωση Τύπου
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει το οργισμένο μαζικό λαϊκό ποτάμι που κατέκλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, απόδειξη πως οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης. Για το διώξιμο της Τρόικας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Για να υπερασπίσει την ζωή του και το μέλλον των παιδιών του. Καταγγέλλει επίσης την βάρβαρη αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές μπροστά στο κτίριο του πρώην ΥΜΑΘ και την εισβολή αστυνομικών στο Εργατικό Κέντρο. Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συνέχιση αυτής της μεγαλειώδους κινητοποίησης με μια νέα πιο μαζική και αποφασισμένη διαδήλωση και περικύκλωση του κτιρίου του πρώην ΥΜΑΘ, την Πέμπτη 20 του Οκτώβρη. Μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να δώσει αληθινή διέξοδο στην σημερινή κατάσταση ενάντια στον συμβιβασμό και τις εκλογικές αυταπάτες. 

Θεσσαλονίκη 19-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου