Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ακόμα να δώσουν το επίδομα σίτισης (για τα σαβ/κα) στο ΑΠΘ

Μας κοροϊδευει το ΑΠΘ για το επίδομα σίτισης. Τελειώνει η εξεταστική, ΚΛΕΙΝΕΙ η Λέσχη, και ακόμα δεν το έχουν δώσει.
Εδώ και 2 βδομάδες λένε ότι περιμένουν τη νέα δόση για τη λέσχη, που όμως δεν γνωρίζουν πότε θα δοθεί. Μάλλον περιμένουν το μεσοπρόθεσμο!

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση, ούτε επίσημη ανακοίνωση, ούτε καν στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ, η διοίκηση του ΑΠΘ εντέχνως αποφεύγει το ζήτημα της δωρεάν σίτισης, δηλώνοντας στη σελίδα του στο Facebook(!) ότι:


"Οι επιταγές έχουν δρομολογηθεί και θα δοθούν αφού έρθει η νέα δόση της κρατικής επιχορήγησης για τη Φοιτητική Λέσχη."


Καθόλου τυχαίο, μιας και τα τελευταία χρόνια ανακύπτουν συνεχώς ζητήματα που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση. Μόνο φέτος, άργησε να ανοίξει η λέσχη ένα ολόκληρο μήνα, και τους προηγούμενους 2 μήνες υπήρξε θέμα για το αν θα συνεχίσει τη λειτουργία της και μετά την εξεταστική ή αν θα κλείσει και θα ιδιωτικοποιηθεί. Μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη λέσχη και τη συστράτευση των φοιτητών, που ανάγκασαν τον πρύτανη να αναβάλλει τρεις φορές το ΔΣ της λέσχης, 
χρησιμοποιώντας διάφορα επικοινωνιακά τρικ, τελικά, ο Μυλόπουλος "κατάφερε" να αποσπάσει από το Υπουργείο το ποσό για τη λειτουργία της λέσχης. 

Παρόλα αυτά, δεν έχει δοθεί ακόμη το επίδομα για τους δικαιούχους της δωρεάν σίτισης για τα Σαββατοκύριακα, που ανέρχεται περίπου στο...αστρονομικό ποσό του 1,80 τη μέρα, σύνολο κοντά στα 150 ευρώ, και μειώνεται όσο καθυστερεί κανείς να κάνει την αίτηση, αλλά παραμένει ένα σημαντικό βοήθημα και κεκτημένο των φοιτητών.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου