Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

~ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ~

Από την Τετάρτη, 15/6 έως την Δευτέρα 27/6 θα διεξαχθούν στο Πολυτεχνείο, και σε άλλες σχολές, οι προεδρικές εκλογές για τα έτη 2011-12 και 2012-13. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών θα γίνουν την Πέμπτη 23/6. Οι εκλογές διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο-πλαίσιο 3549, για την ανάδειξη προέδρου του τμήματος με καθολική ψηφοφορία των φοιτητών.
Οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν τους νέους προέδρους και αντιπροέδρους στα τμήματα. Οι θέσεις αυτές, και των οργάνων όπου συμμετέχουν (Συνέλευση Τμήματος, επιτροπές κ.ά) όπως και οι πρυτάνεις, κοσμήτορες κλπ. είναι στο διοικητικό μηχανισμό του κράτους και ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, θα εφαρμόζουν συνειδητά την εκάστοτε πολιτική του υπουργείου(βλ. πρύτανης και λέσχη). Και θα καλεστούν το αμέσως επόμενο διάστημα να εφαρμόσουν την πολιτική του Μνημονίου στην εκπαίδευση. Όταν και ΑΝ αρνηθούν να το κάνουν αυτό, θα είναι «παράνομοι» και θα παυθούν.
Θα είναι αυτοί που θα επιβάλουν το 1 βιβλίο ανά μάθημα, αυτοί που θα υλοποιήσουν το σπάσιμο του ενιαίου πτυχίου, που θα διαγράψουν τους πρώτους φοιτητές που θα ξεπεράσουν το όριο του 2ν το Σεπτέμβρη του 2012, και ότι άλλο επιβάλει το Μνημόνιο και οι επικαιροποιήσεις του!

Τι σημαίνει συνδιοίκηση και τι καθολική ψηφοφορία;
Βρισκόμαστε στο 1982, λίγο μετά την ανατροπή του ν.815 του Καραμανλή από τις φοιτητ. κινητοποιήσεις του ‘79-’80 και  8 μόλις χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει–όπως έκαναν σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά το Μάη του ’68- να εισάγει στις κατά τόπους συγκλήτους, κοσμητείες, γενικές συνελεύσεις τμημάτων, τους «εκπροσώπους» των φοιτητών, ή αλλιώς τη «ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ» (νόμος πλαίσιο 1268 του 1982) με στόχο να αποσυγκροτηθεί το τότε διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα. Σκοπός ήταν να χτυπηθεί στις συνειδήσεις των φοιτητών το νόημα της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και της συλλογικής διεκδίκησης ανεξάρτητης από κρατικούς μηχανισμούς, και έτσι να νομιμοποιήσει την έννοια του «διαλόγου», την «ειρηνική συνύπαρξη» μεταξύ αυτών που εφαρμόζουν την πολιτική συρρίκνωσης των δικαιωμάτων της νεολαίας και αυτών που χτυπιούνται από αυτήν την πολιτική.
Η συμμετοχή των φοιτητών και ο λόγος τους σε αυτά είναι ΠΑΝΤΑ μειοψηφικός σε σχέση με αυτό των καθηγητών, ώστε να είναι σίγουρο πως οι νόμοι θα περάσουν ακόμα και αν αντιταχθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φοιτητών σε αυτά τα όργανα (που ορίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτ.εκλογών).
Αντίθετα με παλιότερα που οι εκπρόσωποι συμμετείχαν στην εκλογή προέδρων, πρυτάνεων κλπ., πλέον η εκλογή τους γίνεται ΚΑΙ με καθολική ψηφοφορία των φοιτητών, δήθεν για να χτυπηθούν οι πελατειακές σχέσεις και οι συνδιαλλαγές φοιτητών-καθηγητών(παρόλα αυτά η εκπροσώπηση ακόμη υπάρχει).
Στην ουσία όμως θέλουν να κάνουν τους φοιτητές συνυπεύθυνους στις αποφάσεις τους και «συνένοχους» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση, στη δημιουργία της εκπαίδευσης του Μνημονίου. Θέλουν να έχουν τη «νομιμοποίηση» στα μάτια των φοιτητών για  όσα εφαρμόσουν. Γιατί ξέρουν πολύ καλά πως δύναμη και φωνή των φοιτητών δεν είναι η ψήφος στις εκλογές τους αλλά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Το δικαίωμα ψήφου στην εκλογή τους είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης. Τι οξύμωρο να μας «χαρίζονται» τέτοια δικαιώματα, τη στιγμή που μας στερούν άλλα, αυτονόητα, από το βιβλίο μέχρι το κλείσιμο σχολών ολόκληρων, το μέλλον και το παρόν!
ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!

 ΑΠΕΧΟΥΜΕ μαζικά από τις προεδρικές εκλογές


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου