Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

28-29 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

28-29 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 Μπροστά μας βρίσκεται μία από τις πιο κρίσιμες μάχες, που ο λαός της χώρας μας καλείται να δώσει. Η απεργία που προκύρηξαν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκαν, πρέπει να αποτελέσει ένα ηχυρό μήνυμα αντίστασης στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στην ίδια λογική του «Μαζί τα φάγαμε», βρίσκεται η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι η «σωτηρία» της χώρας μας κρίνεται από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Είδαμε όμως τη «σωτηρία» μας ύστερα από την ψήφιση του Μνημονίου. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός δε μασάει! Γι’αυτό το σύστημα σπέρνει διλήματα και κάνει διάφορες μανούβρες. Μία από αυτές ήταν και ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που μέσα από αυτά τα κολπάκια προσπαθεί να υλοποιήσει τη βρωμοδουλειά των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και των μηχανισμών τους ΔΝΤ και ΕΚΤ. Όσο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βυθίζεται στην κρίση του, τόσο ρίχνουν τα βάρη τους στις υποτελείς χώρες και στους λαούς αυτών των χωρών.

Έτσι κάνουν τα πάντα για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έρχεται να αποτελειώσει τις φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Η επίθεση είναι πρωτόγνωρη! Νέοι αβάσταχτοι φόροι, νέα χαράτσια, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Ο «τσάρος της οικονομίας» (Βενιζέλος ) ανακοίνωσε βάναυσα και εξοντωτικά μέτρα για όλον τον κόσμο της δουλειάς και για τους νέους ανθρώπους. Το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας και θα κάνει τη ζωή του λαού μας κόλαση. Οι γονείς μας, οι φίλοι μας , εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσής τους. Οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και η θέση τους είναι τραγική. Η ζωή όλων μας έχει γίνει τραγική και το μέλλον μας εφιαλτικό.

Κομμάτι της πολιτικής του Μνημονίου είναι και ο νέος Νόμος Πλαίσιο, τον οποίο η κυβέρνηση σκέφτεται να ψηφίσει στα μέσα Ιουλίου, όταν δηλαδή οι φοιτητές θα είναι μακριά από τις σχολές τους και θα δυσκολεύονται να αντιδράσουν. Θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στόχος τους είναι να πετάξουν από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όσους φοιτητές δεν ανήκουν σε κάποια ελίτ. Θέλουν να εισαγάγουν ΔΙΔΑΚΤΡΑ, να καταργήσουν τις μέχρι τώρα δημόσιες παροχές, να εντατικοποιήσουν τις σπουδές μας και να μας προετοιμάσουν για το μελλοντικό μας εργασιακό μεσαίωνα, έχοντας ως πρόφαση την υποχρηματοδότηση.

Ο λαός αντιλαμβάνεται την επίθεση και ξεσηκώνεται! Δεν ξεγιελιέται από αυτά, που του πλασάρουν. Γι’αυτό ξεσηκώνεται στους δρόμους και στις πλατείες. Βλέπει ότι η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας και απονομιμοποιείται στη συνείδησή του η εκλογική διέξοδος και οι αυταπάτες, που του έσπερναν τόσα χρόνια.

Το σύστημα και η κυβέρνησή του είναι στριμωγμένες από τις κινητοποιήσεις του τελευταίου καιρού. Γι’αυτό προχωρούν σε προβοκάτσιες και καταστολή, όπως έγινε και στην προηγούμενη απεργία.
Αντίστοιχα δε θέλουν τη 48ωρη απεργία και οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που σιωπηρά την υποβαθμίζουν, καθώς προκύρηξαν απογευματινό συλλαλητήριο στις 29 του μηνός.

Δε θα αφήσουμε την απεργία να μείνει στα χαρτιά!
Χρέος των φοιτητών είναι να βρεθούν στο πλευρό του λαού και να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Τη μάχη που αρνείται την υποδούλωσή μας!


  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου