Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κάλεσμα φοιτητών και φοιτητικών σχημάτων για τη Λέσχη ΑΠΘ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 26/5, 12:00 ΚΑΤΩ ΛΕΣΧΗ

Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν σίτιση!
Συνάδελφοι,  η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ είναι σε κίνδυνο!
Με το γνωστό επιχείρημα του ΔΝΤ, της Τρόικας και του Μνημονίου, «χρωστάμε»,  επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της λέσχης του ΑΠΘ. Στην πραγματικότητα, αυτό που μεθοδεύουν, είναι η κατάργηση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας στη δωρεάν παιδεία, και η παράδοση σε ιδιώτες λειτουργιών του πανεπιστημίου. Αυτό που θέλουν, είναι η κατάργηση του δικαιώματος στις σπουδές για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού!

Η δωρεάν σίτιση δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!
Αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν την κρίση, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι αντικειμενική, γιατί κάπως «όλοι μαζί τα φάγαμε», «λεφτά δεν υπάρχουν», και τώρα «όλοι μαζί πρέπει να πληρώσουμε». Αλήθεια συνάδελφε την κρίση την προκαλέσαμε εμείς που τα προηγούμενα χρόνια τρώγαμε δωρεάν, που είχαμε κάποιες κατακτήσεις στη δωρεάν παιδεία, χωρίς τις οποίες δε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε τις σπουδές μας; Η σίτιση, η στέγαση, τα δωρεάν βιβλία, τα ΔΙΔΑΚΤΡΑ, είναι ζητήματα που μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να κάτσουμε να κάνουμε διάλογο πάνω σε αυτά;
ΟΧΙ! Αυτό που θέλουν είναι να δημιουργήσουν μία εκπαίδευση αποκλειστικά για τα παιδιά των ανώτερων στρωμάτων, μονάχα για τους «άξιους», και όχι για την «πλέμπα». Θέλουν να φορτώσουν την κρίση επάνω μας, σε εμάς που δεν τη δημιουργήσαμε. Με φόντο τα σαρωτικά μέτρα των απανωτών Μνημονίων και την οριστική διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας που θέλει να φέρει ο Νέος Νόμος Διαμαντοπούλου, χρησιμοποιούν σαν όχημα πίεσης την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ για να οδηγήσουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να εισάγουν ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία τους. Γι’ αυτό στο ψεύτικο δίλημμα «θέλετε να κλείσει η λέσχη ή να ιδιωτικοποιηθεί», εμείς απαντάμε: Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας!

Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!
Η κατάληψη των εργαζομένων της λέσχης μας έδειξε το δρόμο!
Συνάδελφε, οι εργαζόμενοι της λέσχης μας έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε με την αγωνιστική τους στάση. Δε δέχθηκαν τις μειώσεις προσωπικού, τις περικοπές και τις απολύσεις-μετατάξεις. Δεν γελιούνται από τα μεγάλα λόγια του πρύτανη που λέει πως «θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της λέσχης» την ίδια στιγμή που έχει μέσα ιδιώτες εργολάβους να αλωνίζουν και να τους ταΐζει χρυσάφι. Δε δέχονται τη διάλυση της λέσχης, και δείξανε τη διάθεση τους να αγωνιστούνε δυναμικά για τα δικαιώματα τους, αλλά και τα δικά μας. Γιατί το λαϊκά δικαιώματα είναι ενιαία, και η παιδεία είναι λαϊκό δικαίωμα.
Όμως, η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει σε εμάς. Να σπάσουμε την ηρεμία που επικρατεί στις σχολές, να συζητήσουμε στους συλλόγους και τις συνελεύσεις μας, να οργανωθούμε και να βαδίσουμε και εμείς το δρόμο του αγώνα. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει για τη γενιά μας. Είτε θα δώσουμε τη μάχη, θα απαιτήσουμε τα κεκτημένα μας είτε θα μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω από άποψη δικαιωμάτων.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!
ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΥΤΕ ΙΔΙΩΤΗΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ/ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ
ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/5




ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΛΕΣΧΗ



Φοιτητές και φοιτητικά σχήματα ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου