Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε το ΔΣ της Φοιτητικής Λέσχης ΑΠΘ - άκυρη η παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής

Μάλλον οι αρχές του Α.Π.Θ. αντιλήφθηκαν πως το ζήτημα της Φοιτητικής Λέσχης είναι πολύ σοβαρό και πως θα κινητοποιήσει μεγάλη μερίδα φοιτητών. (Φαίνεται, δεν περίμεναν τέτοια αντανακλαστικά μιας και φροντίζουν να μας χαώνουν με προόδους, εργασίες και κλπ)


Έτσι για να αποφύγει ο Πρύτανης παλαιότερα σκηνικά απείρου κάλλους, όπου οι πιο ψύχραιμοι συγκρατούσαν τους εξαγριωμένους φοιτητές από το να λιντσάρουν τις τότε Πρυτανικές αρχές, ανέβαλλε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λέσχης - όπου πρόεδρος είναι πάντοτε ο Πρύτανης και μέλη οι Κοσμήτορες κλπ. - από την Παρασκευή 13 που ήταν ορισμένη, για την Τετάρτη 18 Μάη, που είναι - όλως τυχαίως - και η ημέρα των φοιτητικών εκλογών!


Αυτή η αντιμετώπιση και τακτική, είναι ακόμη μία απόδειξη του ρόλου των "αρχών", και των καθηγητών μέσα στις σχολές: Να εφαρμόζουν είτε ξεκάθαρα είτε μέσω τεχνασμάτων και ψευτοδιλημμάτων τις πιο αντιφοιτητικές και αντιλαϊκές πολιτικές, να συμμορφώνονται με τις επιταγές της εκάστοτε κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός πανεπιστημίου για λίγους, όπου ακόμη και η σίτιση, τα βιβλία, οι μεταφορές και όλο το πακέτο(βλ. δίδακτρα) θα είναι για όσους αντέχει το πορτοφόλι τους


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/5, 12.00 ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ 


· Όχι στο κλείσιμο – Όχι στην ιδιωτικοποίηση της λέσχης

· Δωρεάν ποιοτικό φαγητό για όλους
· Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων άμεσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου