Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Και ξαφνικά, όλοι όσοι μέχρι σήμερα χλευάζανε το φοιτητικό κίνημα και τα όργανά του, τους έπιασε ο πόνος για την...εξυγίανσή του!

Την ώρα που η πολιτική του Μνημονίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ και της κυβέρνησης οδηγεί το λαό και τη νεολαία στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την υποδούλωση...
Την ώρα που τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση, ο νέος Νόμος-Πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να ρημάξει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από φοιτητικά δικαιώματα και κατακτήσεις δωρεάν παιδείας, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
Την ίδια ώρα ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ (τι λέει η ΕΑΑΚ;;;), επιχειρούν, με τον τρόπο της η κάθε παράταξη, την διάλυση του φοιτητικού κινήματος.

Η ΔΑΠ, ήδη από τον περασμένο Φλεβάρη έχει πάρει θέση υπέρ της υποταγής των φοιτητικών συλλόγων στο κράτος και την αστική νομιμότητα. Έχοντας προτείνει τη διεξαγωγή εκλογών στους φοιτητικούς συλλόγους κάθε 2 χρόνια με παρουσία δικαστικών, επιδιώκει τον οριστικό ενταφιασμό των φοιτητικών συλλογικών διαδικασιών και την υποταγή των φοιτητών στο κράτος και την πολιτική του.
Την ίδια ώρα η κυβερνητική ΠΑΣΠ καλεί την κυβέρνηση να προωθήσει τα αντιλαϊκά μέτρα για την εκπαίδευση πιο γρήγορα και αποφασιστικά, κάνοντας εναλλακτικές προτάσεις για την περιστολή του Ασύλου στα πλαίσια του νέου Νόμου – Πλαίσιο.
Και από δίπλα, χέρι-χέρι με τις δυο δεξιές παρατάξεις, η ΚΝΕ-ΜΑΣ, καλεί σε αλλαγή καταστατικών των συλλόγων, της διαδικασίας των εκλογών και τη διεξαγωγή εκλογών χωριστά σε κάθε σύλλογο. Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να αποπολιτικοποιηθούν παραπέρα οι σύλλογοι, να διασπαστεί η πανελλαδική ενότητα του φοιτητικού κινήματος, να γίνουν οι σύλλογοι όργανα και παραμάγαζα της κάθε χωριστής παράταξης. 
Μη μπορώντας να δώσει τη μάχη της αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών μέσα στους συλλόγους, σε μια επίδειξη αριστερισμού και οπορτουνισμού, η ΚΝΕ-ΜΑΣ, προτείνει ουσιαστικά τη διάσπαση και την ομαδοποίηση των συλλόγων σε επιμέρους κομματικές ομοσπονδίες. Και όλα αυτά στο όνομα της “ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος”.

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΚΝΕ-ΠΚΣ-ΜΑΣ για την κατάσταση “εκφυλισμού” των φοιτητικών συλλόγων, όταν το ΜΑΣ από την αρχή της χρονιάς έχει πάρει ΔΙΑΖΥΓΙΟ από τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Σε κάθε σύλλογο που έγινε προσπάθεια για συνέλευση, την μποϋκόταρε συνειδητά, απείχε μαζικά και σχεδιασμένα από τις απόπειρες συνελεύσεων, αρνήθηκε να επικυρώσει συλλογές εκατοντάδων υπογραφών για συνέλευση σε πολλούς συλλόγους.

Έρχεται τώρα το ΜΑΣ να μιλήσει για “παραταξιακά κομπρεμί για την ημερομηνία των εκλογών” όταν τόσους μήνες  καλούσε τους φοιτητές να απέχουν από τις συνελεύσεις και να τρέχουν στις δικές του κομματικές - παραταξιακές τους παραμαζώξεις.
Μιλά τώρα το ΜΑΣ για την ανάγκη εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων των συλλόγων, που μέχρι χθες τους είχε ανάγει σε εκφυλισμένους και τελειωμένους. Τώρα θυμηθήκατε τους συλλόγους και τις συνελεύσεις τους συνάδελφοι του ΜΑΣ;; Που ήσασταν τόσους μήνες εσείς και οι δεξιοί συνομιλητές σας, ΔΑΠ – ΠΑΣΠ, όταν οι φοιτητές προσπαθούσαν να συγκροτήσουν συνελεύσεις και εσείς, μαζί με τις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, απείχατε για να σπάσετε τις απαρτίες και τη μαζικοποίησή τους;;
   
Καμιά μαγική συνταγή δε θα λύσει το πρόβλημα του φοιτητικού κινήματος. Καμιά διάσπαση  και διαχωρισμός των φοιτητικών συλλόγων δε θα δώσει τη διέξοδο στα προβλήματά τους. Αντίθετα θα τα ενισχύσει και θα βυθίσει τους συλλόγους σε μεγαλύτερο βάλτωμα και αποδυνάμωση. Τέτοιες πρακτικές και λογικές, ρίχνουν νερό στο μύλο των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που θέλουν τους φοιτητικούς συλλόγους αφοπλισμένους και ανύπαρκτους.

Η ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος είναι υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ. Όσο οι φοιτητικοί σύλλογοι αδυνατούν να κάνουν συνελεύσεις και να δώσουν μάχες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΔΝΤ-ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν πρόκειται να βρουν το δρόμο της αγωνιστικής ανάκαμψής τους. Και η διαδικασία αυτή είναι μια πολιτική μάχη με το σύστημα και τις δυνάμεις του (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ), για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ΜΕΣΑ στους Συλλόγους και ΟΧΙ ΕΞΩ από αυτούς στα ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.


ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου