Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΦΕΝΤΟΝΑ - ΓΛΕΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣΚΟΙΝΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Στις 5 τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη 2011 εξερράγη βομβιστικός μηχανισμός στην είσοδο του στεκιού νεολαίας «Σφεντόνα» των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Μακρυγιάννη 17). Η ισχυρή έκρηξη της βόμβας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε όλη την γειτονιά, σε αυτοκίνητα και πολυκατοικίες σε μεγάλη απόσταση, και φυσικά στο ίδιο το στέκι. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και πολλοί άνθρωποι διέρχονται συνέχεια από το σημείο δείχνει ότι ήταν μια δολοφονική εγκληματική ενέργεια που ήθελε να προκαλέσει θύματα. Είναι η δεύτερη φορά που το στέκι αυτό γίνεται στόχος επίθεσης με τον συγκεκριμένο μηχανισμό και είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.
Στην εποχή που η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές του Μνημονίου μας οδηγούν σε κοινωνικό μεσαίωνα, κάθε αγωνιστική, αριστερή φωνή είναι επικίνδυνη. Η επίθεση στην Σφεντόνα πάει χέρι-χέρι με το χτύπημα των διαδηλώσεων, τις διώξεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την αστυνομική τρομοκρατία και την βαρβαρότητα ενάντια σε κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται. Η φασιστικού τύπου τρομοκρατική αυτή ενέργεια έχει πάνω από όλα στόχο τον λαό και το δικαίωμά του να οργανώνεται και να αγωνίζεται.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι! Καλούμε τον λαό, τη νεολαία και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, συλλογικότητα ή σωματείο να καταδικάσει την επίθεση αυτή και να βγει μαζικά στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εκεί που θα δοθεί πραγματικά απάντηση σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο σκοτάδι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5-02-2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, ΚΚΕ(μ-λ), Κόντρα, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΟΤΑ, Αντεπίθεση των Εργαζομένων, Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης, Ταξική Πορεία

ΚΟΕ-σπουδάζουσα, Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης, νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φυσικού, Πορεία Αριστερή, ΣΣΠ

Επιβάτες Θεσσαλονίκης, Παρέμβαση Πολιτών Βόλου, Πολιτικό-πολιτιστικό στέκι Ισκρα, Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια (ΠΡΩΚΑΤ) –Αθήνα, Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, Πρωτοβουλία Εργαζόμενων –Νεολαίας για την Ανατροπή Μνημονίου- Σάμος, Πρωτοβουλία Εργαζόμενων-Ανέργων Ν.Μαγνησίας, Πρωτοβουλία εργαζομένων Καρδίτσας


Παπαδόπουλος Παναγιώτης - εργάτης, αναρχικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου