Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011
Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του αγωνιστή Δημοσθένη Παπαδάτου από άντρες της αντιτρομοκρατικής. Το στέλεχος του Συνασπισμού μεταφέρθηκε βίαια στην ΓΑΔΑ, ως ύποπτος τρομοκρατικής οργάνωσης, όπου υπέστη εξευτελιστική μεταχείριση και πολύωρη ανάκριση για να αφεθεί τελικά ελεύθερος με τον ισχυρισμό ότι «τον πέρασαν για άλλον».
Αυτό το γεγονός μόνο τυχαίο και μεμονωμένο δεν είναι. Έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα που αποδεικνύουν ότι όταν το σύστημα επιτίθεται στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, κάνει τα πάντα για να αποτρέψει οποιαδήποτε αντίσταση. Άλλωστε, έχουν προηγηθεί και άλλα περιστατικά όπως το χτύπημα του μπλοκ του ΕΕΚ, η επίθεση από ΜΑΤ στα γραφεία της νεολαίας Συνασπισμού και ο ξυλοδαρμός του γραμματέα της στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά και η επίθεση της ομάδα ΔΕΛΤΑ στο μπλοκ της Ταξικής Πορείας στην αποτυχημένη προσπάθεια διάλυσής του.
Αυτή η τακτική του συστήματος θέλει να τρομοκρατήσει το λαό και να κάμψει κάθε αντίστασή του. Γιαυτό χτυπάει και στοχοποιεί τις δυνάμεις της κινηματικής Αριστεράς. Γιαυτό έχει επιβάλλει την αστυνομοκρατία σε κάθε περιοχή. Γιατί ξέρει ότι όσο βαθαίνει η επίθεση τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αντίδραση του λαού.
Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει την αντίσταση του λαού. Καμιά προβοκάτσια δεν θα τον εμποδίσει από το να διεκδικήσει τα δικαιώματα και το μέλλον του. Κανένα μέτρο του συστήματος δεν μπορεί να αποτρέψει το λαό από το να ακολουθήσει τη μόνη διέξοδο που υπάρχει για αυτόν: το μαζικό, ενιαίο και παρατεταμένο αγώνα μέχρι τη νίκη!

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου