Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα του Σ.Φ.Ι.Α.Π.Θ.



Ψήφισμα του Σ.Φ.Ι.Α.Π.Θ.


Η κυβέρνηση, μέσω των κκ, Υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια, Υφυπουργού Μεταφορών Γ.Μαγκριώτη και ΓΓ Μεταφορών Χ. Τσιόκα, επιχειρεί την 3η επίθεση κατά των πολιτών της Θεσσαλονίκης μέσα στους τελευταίους μήνες. Το Μάιο τους νικήσαμε και πήραν πίσω την 100% αύξηση του εισιτηρίου. Το Σεπτέμβριο τους αναγκάσαμε να πάρουν πίσω την κατάργηση των νυχτερινών δρομολογίων.
Τώρα επιχειρούν να:
· καταργήσουν το δικαίωμα μετεπιβιβάσεων με το βασικό εισιτήριο!
· Να αυξήσουν το βασικό εισιτήριο από 0.60 € σε 0.80 € (μειωμένο από 0.30€ σε 0.40€) χωρίς δικαίωμα μετεπιβίβασης!
· Να αυξήσουν για μια μόνο μετεπιβίβαση και μάλιστα προς την ίδια κατεύθυνση το εισιτήριο από 0.60 € σε 0.90 €(μειωμένο από 0.30€ σε 0.50€)!


ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ότι το εισιτήριο αυξήθηκε κατά 33%, ! Αυξήθηκε έως και 180%!!!
 Αυτές οι αυξήσεις δεν πρέπει να περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι κοινωνική παροχή. Πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους. Αυτός πρέπει να είναι και ο λόγος ύπαρξής τους. Κι όχι να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση σε βάρος του λαού.
Η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ σε καιρούς μνημονίου και ενώ ο ελληνικός λαός <<ματώνει>> καθημερινά συμπεριφέρεται όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα.

Ειδικά και για όλους εμάς τους φοιτητές και τους σπουδαστές που βλέπουμε ήδη το κόστος σπουδών να έχει αυξηθεί με την υποχρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστήμιου, την επίθεση στην φοιτητική μέριμνα από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων προσθέτουν ένα ακόμα βάρος στη τσέπη μας. Το δικαίωμα μας στη δημόσια δωρεάν παιδεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την δωρεάν μετακίνηση και είναι αδιαπραγμάτευτο!

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν αντέχουμε άλλο! Ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε για να νικήσουμε:    
· Να μην περάσει το νέο χαράτσι του ΟΑΣΘ!
· Όχι στα εξοντωτικά πρόστιμα – Δωρεάν μετακινήσεις για τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους καθώς και για τους εργαζόμενους που πηγαίνουν και έρχονται στην εργασία τους!
· Να δημοσιευτεί το μετοχολόγιο και οι ισολογισμοί του ΟΑΣΘ.
· Δημόσιες συγκοινωνίες, φτηνές για το λαό!



Μαζική παράσταση στη Πρυτανεία Τετάρτη 26/1 12.00
Διαδήλωση: Σάββατο 29/1, 11:30 στο άγαλμα Βενιζέλου
Συνέλευση: Κυριακή 30/1, 11:00 στο εργατικό κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου