Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

6 αλήθειες για την “κατάληψη της Νομικής από 300 μετανάστες”

από την οππορτουνιστική παρέκκλιση

1. Η Νομική δε τελεί υπό κατάληψη. Οι μετανάστες βρίσκονται στο ανακαινιζόμενο παλαιό κτήριο της Νομικής, δηλαδή σε ένα κενό κτήριο και επομένως δεν εμποδίζουν καμιά εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Παρ’ όλα αυτά η Νομική είναι κλειστή. Γιατί; Επειδή την έκλεισε η κοσμητεία της, παρ’ όλο που τα μαθήματα και όλες οι λειτουργίες της μπορούσαν να γίνουν κανονικά. Πρόσχημα για το κλείσιμο αυτό ήταν “υγειονομικοί λόγοι”.

3. Ο δήθεν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την παρουσία των μεταναστών όχι μόνο είναι ανύπαρκτος, αλλά οι μετανάστες βρίσκονται υπό την άμεση και διαρκή εποπτεία γιατρών, λόγω του ότι βρίσκονται σε απεργία πείνας. Γεγονός, μάλιστα, που επιβεβαιώθηκε από ιατρική επιτροπή που επισκέφθηκε το χώρο κατόπιν εντολής των αρχών του ιδρύματος.

4. Οι φοιτητές, οι οποίοι υποτίθεται είναι οι θιγόμενοι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους στηρίζουν τον αγώνα των μεταναστών και καταγγέλουν το κλείσιμο που επέβαλλε στη σχολή η κοσμητεία.

5. Η άμεση αντίδραση κυβέρνησης – ΜΜΕ – πανεπιστημιακών, που εξαπέλυσαν τόνους λάσπης ενάντια στους μετανάστες, δείχνει ότι η ανθρωποφαγική καμπάνια παραπληροφόρησης ήταν καλά προετοιμασμένη. Δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε τέτοιο υστερία επειδή απλά δε λειτουργεί ένα τμήμα. Στόχος τους είναι να στρέψουν τον ελληνικό λαό, που έχει κυριολεκτικά λυγίσει κάτω από την πίεση των οικονομικών μέτρων, ενάντια σε έναν εύκολο στόχο, να δυσφημίσουν την αριστερά καθώς και το πανεπιστημιακό άσυλο, εν όψει μάλιστα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

6. Οι μετανάστες είναι κι αυτοί θύματα, και μάλιστα τα πρώτα και μεγαλύτερα, της κρίσης και της υπερεκμετάλλευσης. Στον αγώνα ενάντια στη λεηλασία της ζωής και του εισοδήματός μας είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί. Μόνη λύση για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν, αλλά και στην οποία οδεύουν ολοταχώς και οι Έλληνες, είναι η νομιμοποίησή τους με πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Και μια σημείωση: ο φασισμός δε θα σου πει ποτέ “γεια σου, είμαι ο φασισμός και μόλις ήρθα”.

*** Το blog για την απεργία πείνας των μεταναστών: http://hungerstrike300.espivblogs.net/
Το blog της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης: http://allilmap.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου