Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελλία για την άγρια καταστολή των τελευταίων ημερών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ καταγγέλλουν την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το σύστημα στη νεολαία και τον λαό συνολικότερα, που διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδιά τους, διεκδικώντας το μέλλον τους.
• Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του συστήματος να σπάσει την διαδήλωση την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη (ημέρα επετείου 2 χρόνων από την κρατική δολοφονία του !5χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας) πριν καν(!) αυτή ξεκινήσει. Κατά την ώρα της προσυγκέντρωσης οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στον κόσμο που συγκεντρωνόταν στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ρίχνοντας τόνους δακρυγόνων και χτυπώντας άγρια όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αυτή τους η επίθεση συνεχίστηκε και καθ’ όλη την διάρκεια της διαδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τα σχέδια τους) χτυπώντας ανελέητα και ασταμάτητα όλους τους διαδηλωτές και κυρίως τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν 44 τυφλές και αναίτιες συλλήψεις, 10άδες προσαγωγές αλλά και τραυματισμοί διαδηλωτών.
• Καταγγέλλουμε επίσης την και πάλι αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την επόμενη μέρα (7/12) ενάντια στον κόσμο που συγκεντρώθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να δείξει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συλληφθέντες. Για μια ακόμα φορά τα ΜΑΤ είχαν εντολές, να χτυπήσουν με όλη τους την βαρβαρότητα τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων, των πολιτικών οργανώσεων αλλά και τους φίλους και συγγενείς των συλληφθέντων με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι πολλών εξ’ αυτών. Ανάμεσα τους ήταν και ο Νάσος Ηλιόπουλος, γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, που διακομίστηκε μαζί με άλλους αλληλέγγυους σε νοσοκομείο.
• Καταγγέλλουμε ακόμα, την φασιστικού τύπου επίθεση, την Δευτέρα 6/12 μετά την διαδήλωση, στα γραφεία της νεολαίας ΣΥΝ διαδοχικά από δύο διμοιρίες ΜΑΤ, που για αρκετή ώρα προπηλάκιζαν, τρομοκρατούσαν και χτυπούσαν τα μέλη της οργάνωσης αποκλείοντας τους μέσα στα ίδια τους τα γραφεία.

Η κυβέρνηση και το σύστημα έδειξαν για ακόμα μια φορά τις διαθέσεις τους. Τρέμουν τον ξεσηκωμό του κόσμου και προσπαθούν να κάμψουν κάθε λαϊκή αντίσταση. Για αυτό άλλωστε απαγόρευσαν την είσοδο και κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας την ημέρα της διαδήλωσης, απόφαση που δικαίως θυμίζει στρατιωτικό νόμο. Για αυτό χτύπησαν με παρόμοιο τρόπο τις διαδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Γιατί θέλουν να περάσουν τα σχέδια τους, κάνοντας τους νέους και εργαζομένους σύγχρονους δούλους, υποχείρια στις ορέξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Ο λαός και οι αγώνες του όμως δεν τρομοκρατούνται. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να αγωνιστούμε για να σπάσουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, πρέπει να παλέψουμε στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα μας στις σπουδές, την δουλειά και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου