Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σπέρνει τρόμο στο λαό


ή αλλιώς
Όταν ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΠ αποφασίζουν να χτυπήσουν...

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία από την αστυνομία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το μεγαλειώδη ξεσηκωμό λαού και νεολαίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να τρομοκρατήσει για ακόμη μια φορά τις χιλιάδες των διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο στη χτεσινή πορεία της Αθήνας, παρόλο τον 24ωρο αποκλεισμό του κέντρου της πόλης.

Ξύλο, κυνηγητό, συλλήψεις...
Πριν καν ξεκινήσει η πορεία, από την προσυγκέντρωση ακόμα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος  στα Προπύλαια. Η βροχή από τα δακρυγόνα, το άγριο και αναίτιο ξύλο διαδηλωτών και το ανελέητο κυνήγι κόσμου στους δρόμους της Αθήνας που κατέληξε σε 44 συλλήψεις κατέστησαν σαφές πως η κυβέρνηση και τα εντεταλμένα της όργανα στην αστυνομία δεν θα άφηναν τον κόσμο να διαδηλώσει.

Και τελειωμό δεν έχει...
Την επόμενη μέρα 7/12 μέλη φοιτητικών συλλόγων, πολιτικές οργανώσεις, συμφοιτητές, φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Για μια ακόμη φορά τα ΜΑΤ χωρίς αιτία κι αφορμή επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους που κάθονταν στα σκαλιά μπροστά από τα δικαστήρια με αποτέλεσμα να στείλουν κόσμο στο νοσοκομείο και μάλιστα με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Όπου δεν φτάνει το ΠΑΣΟΚ φτάνει η ΠΑΣΠ...
Την ίδια μέρα, 7/12,στην Ιατρική ΑΠΘ και μετά τα όσα έκανε η κυβέρνησή τους μέλη της ΠΑΣΠ Ιατρικής αλλά και άλλων σχολών είχαν το θράσος να επιτεθούν και να τραυματίσουν μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και μέλη της ΑΡΕΝ. Με σεξιστικά σχόλια, βρισιές, κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι προσπάθησαν να διώξουν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τα τραπεζάκια, και όλα αυτά με αφορμή μια αφίσα.

Μάλλον κάτι φοβούνται...
Τρέμουν μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην πολιτική τους. Τα βάρβαρα μέτρα που έχουν πάρει καταργούν τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Μας έχουν κάνει υποτελείς του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ωστόσο, τόσο η ΠΑΣΠ όσο και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν καλά ότι η οργή του κόσμου περισσεύει. Λαός και νεολαία αμφισβητούν τις πολιτικές τους επιλογές και βγαίνουν μαζικά στους δρόμους. Και τότε αυτοί δέρνουν και τρομοκρατούν....

Αν νομίζουν ότι μας τρομάζουν είναι γελασμένοι...
...γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης επίθεσης που έχουμε δεχτεί ποτέ. Γιατί θέλουμε να σπουδάζουμε, να παίρνουμε πτυχίο με αξία, να έχουμε δουλειά και όχι ανεργία, να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γιατί έχουμε δίκιο...

Αντισταθείτε...
Αγώνας ως την ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου