Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αλέξης ζει στους αγώνες μας για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!

Ο Αλέξης ζει στους αγώνες μας για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη στα Εξάρχεια. Δύο χρόνια συμπληρώνονται και από το ξέσπασμα της νεολαίας που τόσο μαζικά και μαχητικά βγήκε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα να διαδηλώσει με αφορμή τη δολοφονία αλλά με αίτια την όλο και πιο μαύρη καθημερινότητά της και το αβέβαιο μέλλον που της ετοιμάζουν...

Το άδικο είναι ακόμη εδώ...

Σήμερα, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η επίθεση σε θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις έρχεται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας. Περικόπτονται συνεχώς μισθοί, ενώ αυξάνει η φορολογία. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Μειώνονται οι συντάξεις, ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αμφισβητείται το δικαίωμα στην παιδεία και την περίθαλψη, και η λίστα τελειωμό δεν έχει. Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βλέπουμε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τις επιταγές της διαβόητης Τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) διαλύει ότι είχε καταφέρει να κατακτήσει η εργατική και λαϊκή πάλη τις προηγούμενες δεκαετίες, σε ένα σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα. Παράλληλα, νέες θυσίες απαιτούνται με πρόσχημα την ύπαρξη του δημόσιου χρέους, ενός μηχανισμού ο οποίος χρησιμοποιείται από το σύστημα εκβιάζοντας εξαρτημένες χώρες όπως την Ελλάδα να πάρουν και άλλα πιο σκληρά μέτρα για τη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Στη μάχη της γενιάς μας...

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει προς ψήφιση σε λίγους μήνες στη βουλή, είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής. Είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο που έφτιαξαν για να πετάξουν μεγάλα κομμάτια της νεολαίας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ακόμη μια προσπάθεια να καταδικάσουν μια ολόκληρη γενιά στην ανασφάλεια, την ημι-απασχόληση, την ελαστικότητα, την ανεργία και τη φτώχεια. Ο νέος νόμος διαλύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, εντατικοποιεί τους ρυθμούς σπουδών μέσα και έξω από τις σχολές, ποινικοποιεί τους αγώνες μας και καταργεί το άσυλο. Ακόμη, φέρνει την οριστική διάλυση του πτυχίου το οποίο θα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό πιστωτικών μονάδων που θα συλλέγονται στον ατομικό φάκελο σπουδών και θα οδηγεί αργότερα σε ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη.

...θα βγούμε νικητές!

Οι φοιτητές πρέπει μέσα από τους συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις να ξεσηκωθούμε ενάντια στα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο στα πανεπιστήμια, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο. Να παλέψουμε στο πλευρό του λαού ενάντια στην πολιτική που ρημάζει τα δικαιώματα και της κατακτήσεις ολόκληρων δεκαετιών. Μέσα από καταλήψεις και διαδηλώσεις να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει.


Δύο χρόνια μετά ξαναβγαίνουμε στο δρόμο...

Γιατί η μάχη για την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο είναι στα χέρια μας, είναι υπόθεση της γενιάς μας. Γιατί η μάχη για την ανατροπή του νόμου είναι μάχη για την ανατροπή του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου