Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Το παρακάτω ψήφισμα υπερψηφίστηκε στη Συνέλευση του ΣΦ Πολιτικών Μηχανικών

Την 1η του Δεκέμβρη αναβληθηκε η δίκη με βάση το τρομονόμο των τεσσάρων φοιτητών που συνελήφθησαν, στις 11/2/2009, στη στάση του λεωφορείου των ΤΕΙ, ως ύποπτοι λόγω εμφάνισης,  με «ακράδαντο» στοιχείο ενοχής το ότι ήταν κοντά στη λαϊκή, όπου είχαν μοιραστεί τα τρόφιμα, μετά από απαλλοτρίωση σούπερ μαρκετ της Λάρισας. Για τους νέους αυτούς η κατηγορία είναι «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία»,  που μόνο σε συμμορίες ληστών αποδίδεται, παρ’ όλο που δεν υπήρξε καμία ταυτοποίηση κατηγορουμένων και δραστών και ούτε μήνυση λόγω της ευτελούς αξίας των εμπορευμάτων.

Στις 9 Δεκέμβρη θα γίνει, η σημαντικότερη ίσως δίκη μετά από αυτή των δολοφόνων του Αλέξη που έχει σχέση με την εξέγερση του Δεκέμβρη, όπου δικάζονται 11 ανήλικοι μαθητές/ριες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, στις 8 του Δεκέμβρη του 2008 μετά από πορεία, και ο οποίος αποφάνθηκε ότι αποτελούν το… νέο αίμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
 Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.

Το κατηγορητήριο βαρύτατο και ανυπόστατο, βασισμένο στη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης και  μόνο στις –πανομοιότυπες- καταθέσεις των αστυνομικών, χωρίς προσκόμιση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, χωρίς εξατομίκευση των κατηγοριών, χωρίς ταυτοποίηση προσώπου και πράξης. Μερικές από τις  κατηγορίες που αποδίδονται είναι ότι:  «….συγκρότησαν  δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση και με κατανεμημένους ρόλους, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών……. η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, με τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….και είχε την δυνατότητα να εναλλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς να υφίσταται αλλαγή…» Σημειώνουμε ότι οι ενήλικοι που συνελήφθησαν την ίδια μέρα και ώρα και παραπέμπονταν με τις ίδιες κατηγορίες απαλλάχτηκαν από τις αρχές του χρόνου που διανύουμε.

Σαν Σύλλογος Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους και απαιτούμε:

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ
ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου