Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Για την καταστολή στην Αθήνα και όχι μόνο τη μέρα της απεργίας 15/12

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ …
  
  Την Τετάρτη 15/12 λαός και νεολαία διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά δείχνοντας πως  αντιστέκονται στην πολιτική του μνημονίου ,στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση και στον ασφυχτικό κλοιό των ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ.). Εκατοντάδες μαθητές ,φοιτητές και εργάτες γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τη νίκη ενάντια στο μαύρο μέλλον που μας επιβάλλουν, στα νέα μέτρα και στο νέο νόμο πλαίσιο στην εκπαίδευση. Έστειλαν το μήνυμα του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα και έδειξαν αποφασιστικά ότι
             
     τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας κρίνονται στους δρόμους!

   Η απάντηση του συστήματος ήταν άμεση, εξαπολύοντας άγρια τρομοκρατία και καταστολή τη μέρα της πορείας απέναντι στους διαδηλωτές . Κράτος και παρακράτος, αστυνομία, ΜΑΤ και ασφαλίτες οχύρωσαν το σύστημα απέναντι στην οργή του λαού και της νεολαίας και επιτέθηκαν ανελέητα σε μαθητές , φοιτητές και εργάτες .
    Κλίμα τρομοκρατίας είχε επικρατήσει πριν ακόμα αρχίσει η πορεία αλλά και αρκετά μετά την πορεία .Το κέντρο της Αθήνας ήταν πλήρως αστυνομοκρατούμενο. Διμοιρίες από ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες σε κάθε γωνιά στο κέντρο της Αθήνας και εφορμούσαν στις γειτονιές και στους δρόμους στο κέντρο της πόλης.
   Στο ίδιο πνεύμα με την πορεία στις 6 Δεκέμβρη κινήθηκαν οι δυνάμεις τρομοκρατίας και καταστολής και  βάλθηκαν για άλλη μια φορά να χτυπήσουν την πορεία της Τετάρτης με κάθε τρόπο. Χτυπούσαν τους διαδηλωτές, έκαναν συλλήψεις, έριχναν τόνους δακρυγόνων  και χημικών αλλά και κρότους λάμψης ενώ προσπάθησαν να κόψουν την πορεία και να διαλύσουν τα μπλοκ.
   Η στάση της κυβέρνησης και του συστήματος που εκπροσωπεί είναι ολοφάνερη. Σκοπός τους είναι να περάσουν τα βάρβαρα σχέδια τους με κάθε τρόπο και να μετατρέψουν το λαό και τη νεολαία σε τυφλά υποχείριά τους χρησιμοποιώντας βία και την τρομοκρατία. Ο ξεσηκωμός και η οργή του λαού τους τρομάζει και είναι προετοιμασμένοι να χτυπήσουν κάθε εστία αντίστασης και αγώνα. Γι’ αυτό και χτύπησαν ανελέητα τους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα.
   Ο αγωνιζόμενος λαός όμως απέδειξε πως η τρομοκρατία του συστήματος δεν τον σταματά, δεν τον πτοεί και πως τίποτα δεν μπορεί να κάμψει την πάλη του. Κατάφερε παρά την καταστολή, να συνεχίσει την πορεία και να αντισταθεί στα σχέδια του συστήματος.
  Απέναντι στο μέλλον της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας και απέναντι στην κατεδάφιση του πανεπιστημίου όπως το γνωρίζουμε σήμερα, της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, μόνη διέξοδος είναι η πάλη και ο αγώνας στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων, κόντρα σε κάθε προσπάθεια χτυπήματος και τρομοκρατίας των αγώνων μας.

Μόνη μας δύναμη είναι οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις και οι Γενικές μας Συνελεύσεις για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου