Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Οι συνδικαλιστικές διώξεις συνεχίζονται!

ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ΟΤΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ  ΜΗΝΥΣΕ ΤΑ 17 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στον δήμο Συκεών, ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστατεί στις πειθαρχικές διώξεις, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου, στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, έφτασε στην δικαστική δίωξη των 17 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, για μια ανακοίνωση!
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ακριβοπληρωμένοι παράγοντες της ΕΕ, ΜΜΕ και όλοι οι ειδικοί παρατρεχάμενοι του συστήματος μας βομβαρδίζουν με απειλές και ψηφίζουν μέτρα για την ζωή μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υποστήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, μας κάνουν  αδύναμους να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες της ζωής.
Αντιασφαλιστικοί νόμοι, νέοι φόροι, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση της υγείας και έρχονται και άλλα μέτρα, χειρότερα.
Θέλουν να μας έχουν τρομαγμένους και υποταγμένους,
γιατί μας ετοιμάζουν κι άλλα μέτρα, ακόμη χειρότερα,
για μας  βυθίσουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τι δικάζεται σ’ αυτή τη περίπτωση;
Μια ανακοίνωση του συλλόγου για την καταστρατήγηση ωραρίου εργαζομένων στον Δήμο Συκεών και την παράνομη μεταφορά σκουπιδιών σε άλλες χωματερές άλλων νομών,  Σαββατοκύριακο, όπου δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφάλειας για τους εργαζόμενους, όταν η χωματερή του νομού ήταν κλειστή ! Δικάζεται το δικαίωμα να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι από τον σύλλογο!

Γιατί μηνύουν τον σύλλογο;  Πού  αποσκοπούν;

Συνάδελφοι είναι καθαρό,
Αυτό που τους φοβίζει, στο πέρασμα των αντεργατικών μέτρων είναι οι αντιδράσεις των εργαζόμενων. Για αυτό αυξάνουν τα μέτρα καταστολής. Για αυτό και η εργοδοτική τρομοκρατία γίνεται καθεστώς. Παραπομπές σε πειθαρχικά, κλήσεις σε απολογία, ποινές και απειλές είναι κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι Δήμαρχοι για να καταστείλουν κάθε αντίσταση από την πλευρά των εργαζόμενων. Στο ίδιο πλαίσιο και η διεύρυνση του τρομονόμου, που μετατρέπει την συλλογική δράση σε τρομοκρατική ενέργεια!
Η ημερήσια διάταξη του πειθαρχικού συμβουλίου είναι γεμάτη από διώξεις εργαζομένων γιατί δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις. Όταν οι Δήμαρχοι ενοχλούνται από την δράση του συλλόγου και έχουν ενοχληθεί, αφού διαπιστώσουν ότι η άσκηση τρομοκρατίας από την μεριά τους δεν απέφερε την χειραγώγηση των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι αντιδρούν συσπειρωμένοι στον σύλλογο, απαντούν με πειθαρχικές διώξεις και μηνύσεις.
Θέλουν τον σύλλογο συνομιλητή τους,
θέλουμε τον σύλλογο όργανο συλλογικών αγώνων των εργαζομένων.
Θέλουν τον σύλλογο να συνδιαμορφώνει αιτήματα μαζί τους,
θέλουμε τον σύλλογο να διεκδικεί!
Θέλουν να τσακίσουν τη θέληση για αγώνες και αντιστάσεις.
Μας φοβούνται, γιατί φοβούνται τον ξεσηκωμό μας.
Οι εργαζόμενοι μπορούμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες να συγκροτήσουμε την πάλη μας απέναντι στις προσπάθειες χειραγώγησης και τρομοκράτησης και οι διώξεις να γίνονται κινητήρια δύναμη για άλλους αγώνες.

Όχι στην ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων!

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας!

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ στις 25 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 9 πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου