Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2010

Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές!
Εμπρός για εξεγέρσεις και ανατροπές!

37 χρόνια πριν, η δύναμη των λαϊκών αγώνων, η ηρωική και μεγαλειώδη Εξέγερση του Πολυτεχνείου γκρέμισε την αμερικανοστήριχτη χούντα και το φασισμό. Η φλόγα της Εξέγερσης έλιωσε το σίδερο των τανκς του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων λακέδων του. Το αίμα των αγωνιστών αναγέννησε την ελπίδα και την προοπτική, το όραμα για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, λαοκρατούμενη.
37 χρόνια μετά, ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο βάρβαρη επίθεση των μεταπολιτευτικών χρόνων. Επίθεση που διεξάγει το σύστημα, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στη προσπάθεια του να ξεπεράσει την πιο μεγάλη σε ένταση, έκταση και βάθος κρίση της ιστορίας του. Επίθεση με στόχο να ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις, να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, να επιβάλει έναν εκπαιδευτικό-εργασιακό-κοινωνικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Επίθεση που φέρνει το λαό αντιμέτωπο με την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.
37 χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, δεν αποτελεί λοιπόν ούτε «γιορτή της δημοκρατίας» ούτε όμως και συμβολικό εορτασμό. Γιατί οι στόχοι της παραμένουν ανεκπλήρωτοι ζητώντας δικαίωση στους αγώνες του σήμερα. Γιατί η φλόγα της εξέγερσης φωτίζει το δρόμο της νίκης!
37 χρόνια μετά, η νεολαία πρέπει και μπορεί να ξαναγίνει δύναμη κρούσης της μαζικής λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και πάλης. Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης, πρέπει και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ταξική αναμέτρηση.
Σήμερα, όπως και τότε, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι αποτελούν τα κύτταρα της οργάνωσης και του αγώνα. Είναι τα αμεσοδημοκρατικά μας όργανα, το όπλο μας, η δύναμη μας. Με εργαλείο την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για την συσπείρωση των πλατιών σπουδαστικών μαζών. Έξω από τους κρατικούς θεσμούς (όργανα διοίκησης), χωρίς αυταπάτες για το ρόλο τους, καθώς και το ρολό-συμφέροντα του καθηγητικού κατεστημένου να περιφρουρήσουμε την ανεξαρτησία του κινήματος.
Σήμερα, όπως και τότε, να παλέψουμε για το δικαίωμα σε «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Να παλέψουμε για την ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που συμπυκνώνει το σύνολο της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζουν οι ΝΔ-ΛΑΟΣ. Να παλέψουμε για την ανατροπή του νέου ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ, που στήνει το «νέο Πανεπιστήμιο» του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Να παλέψουμε για την ανατροπή των τρομονόμων και της κρατικής τρομοκρατίας. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, για αξιοπρεπή ζωή!
Σήμερα, όπως και τότε, να παλέψουμε για το «Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ» ενισχύοντας την αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Mόνο ένα ρωμαλέο αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, που με σθένος υπερασπίζονται τα ντόπια τσιράκια των ΗΠΑ-ΕΕ. Μόνο έτσι μπορούν να φύγουν από τη χώρα οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Μόνο έτσι μπορεί να αποδυναμωθεί η εξουσία των ντόπιων εκμεταλλευτών απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό και να ανοίξει ο δρόμος για τις ανατροπές του αιώνα μας. Οι διαδηλώσεις των νεολαίων και εργατών στη Γαλλία πρόσφατα αλλά και αυτές στο Λονδίνο και στη Γερμανία δείχνουν ότι οι εστίες αντίστασης πυκνώνουν και δυναμώνουν βάζοντας στο προσκήνιο την ταξική πάλη και τις λαικές διεκδικήσεις.
Η μόλις χθές μαζική απονομιμοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής των κυρίαρχων κομμάτων από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μέσω της πρωτοφανούς αποχής στους δυο γύρους των εκλογών της τοπικής (αυτο)διοίκησης έρχεται να προιδεάσει για τις πραγματικές λαικές διαθέσεις. Να καταγράψει την ανυποληψία μερίδων της Αριστεράς που τρέχουν πρώτοι να διεκδικήσουν τις καρέκλες στο νέο έκτρωμα του "Καλλικράτη". Η νέα γενιά εργαζόμενων, σπουδαστών και άνεργων αμφισβητεί με ανολοκλήρωτο τρόπο το πολιτικό σύστημα της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησής της αρνούμενη να δεχτεί τις έτοιμες λύσεις συστήματος και "Αριστεράς".
Σήμερα, όπως και τότε, να επιμείνουμε στο δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, προσπερνώντας την αριστερά της υποταγής και του συμβιβασμού. Τότε έτοιμη να συμβάλει στην φιλελευθεροποίηση της χούντα, να καταγγείλει την κατάληψη του Πολυτεχνείου ως σχέδιο 300 προβοκατόρων, να νομιμοποιήσει τις πρώτες εκλογές της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και τις απαγορεύσεις των επετειακών διαδηλώσεων. Σήμερα, νομιμοποίησε τον Καλλικράτη, κηρύσσοντας παύση κινήματος, δίνοντας ρεσιτάλ εκλογικών αυταπατών.

Το μέλλον και η προοπτική για τη νεολαία περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική της εξάρτησης, μέσα από τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/11, 17:30, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Αγωνιστικές Κινήσεις αει-τει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου