Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας ΟΤΑ στην Απεργία 7/10

Ο Λ Ο Ι  Σ Τ Η Ν  Α Π Ε Ρ Γ Ι Α  Π Ε Μ Π Τ Η  7  Ο Κ Τ Ω Β Ρ Η 
ΝΑ  ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ  ΔΡΑΣΗ ! 
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

  Είμαστε  ο στόχος του πολέμου που  εξαπέλυσαν το κεφάλαιο και  το πολιτικό του προσωπικό  (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ). Με πρόσχημα το  χρέος και τα απανωτά μνημόνια η κυβέρνηση ξεριζώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, ανατρέπει:
το  δικαίωμα στη δουλειά, στο ωράριο, στο  εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στο  συνδικαλισμό, στις συλλογικές συμβάσεις, στην απεργία, στη  διαδήλωση.
Δεν τους έφταναν  τα βάρβαρα μέτρα του τελευταίου πενταμήνου, σχεδιάζουν ακόμα χειρότερα. Είναι αδίστακτοι και δεν το κρύβουν. Θέλουν να μας υποτάξουν και να μας μετατρέψουν σε εργαλεία τους.
Αφού ισοπέδωσαν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, αφού λήστεψαν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, ετοιμάζουν νέο κύμα αντεργατικών μέτρων. Θέλουν να μας βυθίσουν στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Επιδιώκουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο. Να μην τους το επιτρέψουμε!   
Μισθοί και  συντάξεις πείνας (πάνω από 2 μας έκλεψαν ήδη),απολύσεις, έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση, περισσότερα χρόνια δουλειάς, συγχωνεύσεις- καταργήσεις- ιδιωτικοποιήσεις συνθέτουν ένα μαύρο μέλλον. Ο Καλλικράτης των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων ήδη βρίσκεται στην διαδικασία εξεύρεσης του πολιτικού προσωπικού για την εφαρμογή του. Και ενώ θα έπρεπε να έχουν αναπτυχθούν αγώνες για να την ανατροπή του Καλλικράτη, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στις κάλπες του «Καλλικράτη». Σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν από την απογοήτευση, πνίγονται από την οργή και την αγανάκτηση που δεν βρίσκουν αγωνιστικούς δρόμους να εκφραστούν.       
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι      
Προσπαθούν  να διασπάσουν τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία, να δημιουργήσουν αντιθέσεις μεταξύ νέων και παλιών, ιδιωτικών και δημόσιων, συκοφαντούν την μονιμότητα και ο στόχος τους είναι ο κάθε εργαζόμενος να είναι μόνος του, ανασφαλής και να χτυπηθεί η συλλογικότητα.
Έχουμε  το δίκιο με το μέρος  μας και την  δύναμη να τους το επιβάλλουμε. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να ξεπεράσουμε την γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες για χρόνια έκαναν ό,τι μπόρεσαν για να διαλύσουν τους εργαζόμενους και το κίνημα. Προώθησαν τους «κοινωνικούς διαλόγους», την ταξική «συνεργασία», τη συμμετοχή σε όργανα διοίκησης, έστρωσαν το χαλί στην κυβέρνηση και τη τρόικα να μπουν σαν κυρίαρχοι για να αφανίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις.
.    Η οργή μας ξεχειλίζει και πρέπει να βρει τον τρόπο να γίνει μαζική δράση. Τις διαθέσεις μας τις δείξαμε στους αγώνες που πραγματοποιήσαμε, ιδιαίτερα στις 5 Μάη τρομάζοντας τα επιτελεία της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Έχουμε την δύναμη να υπερασπίσουμε τη ζωή την δική μας και των παιδιών μας. Είναι ανάγκη και καθήκον μας. Τίποτε δεν είναι τετελεσμένο.
Να  οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Να δημιουργήσουμε επιτροπές-πρωτοβουλίες αντίστασης παντού. 

ΚΑΤΩ  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ Η  ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ  ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11πμ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου