Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ BANQUET ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET»

Σε νέα σύλληψη, μέλους αυτην την φορά την Επιτροπής Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο Μπανκέ , προχώρησε σήμερα , Πέμπτη 2/9  η αστυνομία, ύστερα απο την βροχή προσωπικών μηνύσεων που εξαπέλυσε η εργοδοσία. Ο συλληφθείς κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ο εισαγγελέας επιμένει μέχρι αυτην την ώρα να τον προσαγάγει με την διαδικασία του Αυτόφωρου αύριο στα δικαστήρια. Παράλληλα η ασφάλεια , που ανέλαβε την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες αναζητεί στα σπίτια τους και άλλα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης , οι οποίοι μηνύθηκαν απο την εργοδοσία με ψεύτικες και συκοφαντικές κατηγορίες. Σε  σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης , αποφασίστηκε η μαζική παρουσία στα δικαστήρια αύριο το πρωί στις 9μμ σε περίπτωση παραπομπής στην αυτόδωρη διαδικασία και η οργάνωση συγκεντρωσης-διαδήλωσης στην Καμάρα στις 7μμ.  

       Σε ανακοίνωση της η Ταξική Πορεία καταγγέλει τις διώξεις συνδικαλιστών και επισημαίνει πως αυτές αποτελούν μέρος ευρύτερης προσπάθειας τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος ιδιαίτερα ενόψει των κινητοποιήσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση και στο κίνημα αλληλεγγύης απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις και να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο Μπανκέ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της επιτροπής από  το blog Αντίσταση στις Γειτονιές

Σήμερα Πέμπτη 2/9, η αστυνομία ύστερα από αλλεπάλληλες μηνύσεις της εργοδοσίας του ρεστοράν Banquet προχωρεί σε διώξεις και συλλήψεις εργαζομένων από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Banquet». Η εργοδοσία στο Banquet, αφού αρνήθηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες), αφού έβαλε ανθρώπους της να δείρουν τρεις εργαζόμενους της Επιτροπής Αλληλεγγύης, αφού έκλεισε το μαγαζί για πάνω από δυόμισι μήνες ώστε να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, ξανάνοιξε πρόσφατα το εστιατόριο, προχωρώντας σε ακόμη περισσότερες απολύσεις εργαζομένων και ξεκινώντας μία βιομηχανία μηνύσεων με ψευδείς κατηγορίες ενάντια σε εργαζόμενους του εστιατορίου Banquet και σε εργαζόμενους που στέκονται αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα τους. Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ο συνάδελφος εργαζόμενος στο εστιατόριο Banquet Γ.Κ. και μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων αφέθηκε ελεύθερος, αφού του καθορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σήμερα Πέμπτη 2/9, συνελήφθη ένας άλλος εργαζόμενος μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Βασίλης Γούτας, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει αρκετούς άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους. Ο Βασίλης Γούτας κρατείται στην Γ.Α.Δ.Θ. και αύριο το πρωί οδηγείται στον εισαγγελέα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το Μνημόνιο που ψήφισε με ΕΕ και ΔΝΤ πριν από λίγους μήνες και μπροστά στην εφαρμογή της επικαιροποιημένης εκδοχής του, προχωρά στην ωμή κατάργηση των δημοκρατικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στηρίζουν απροκάλυπτα την εργοδοσία στο Banquet, που έχει σχεδόν παραβιάσει κάθε άρθρο της εργατικής νομοθεσίας και προχωρούν σε συλλήψεις εργαζομένων και συνδικαλιστών που αγωνίζονται να υπερασπίσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική διαμαρτυρία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινητοποιεί την αστυνομία για να συντρίψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Banquet και όσων εργαζομένων τους συμπαραστέκονται, για να συντρίψει μία εστία αγώνα στη Θεσσαλονίκη και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της πόλης, ώστε να μη διαδηλώσουν μαζικά στα εγκαίνια της ΔΕΘ και για να σταματήσουν τις διαδηλώσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες τους.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά της Τρόικας ματαιοπονούν. Οι εργαζόμενοι του Banquet και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν μέχρι τώρα στον αγώνα τους δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που θα διαδηλώσουν στη ΔΕΘ δεν πρόκειται να φοβηθούν. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων στο Banquet και των εργαζομένων που τους συμπαραστέκονται θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, γιατί είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση του μισθού μας, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, για την υπεράσπιση του δημοκρατικού μας δικαιώματος να αντιστεκόμαστε στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης και του Μνημονίου, να μπορούμε να υπερασπίζουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

― ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

― ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ BANQUET ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

- Όλοι στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου οδηγείται στον εισαγγελέα ο συναδέλφος Βασίλης Γούτας
- Όλοι στη Διαδήλωση την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην Καμάρα στις 7:00 μ.μ.,
που θα καταλήξει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Banquet
«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ BANQUET»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου