Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Mήνυμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών!

αναδημοσιεύουμε από antigeitonies
Στο κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, εισήλθαν μέλη του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και την Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, επιδιώκοντας να επέμβουν σε τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Τελικά, οι εκπαιδευτικοί δεν κατόρθωσαν να συναντηθούν με την υπουργό, αλλά -μετά από μικρής έκτασης επεισόδια του σημειώθηκαν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου- μαγνητοσκόπησαν μήνυμα διαμαρτυρίας, το οποίο μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23:00.
Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο στούντιο, όπου μαγνητοσκοπούνταν η εκπομπή στην οποία θα εμφανιζόταν η υπουργός Παιδείας. Η συνέντευξη, όμως, είχε ολοκληρωθεί και ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο κοντρόλ των ειδήσεων, διακόπτοντας την κανονική ροή. (Η κυρία υπουργός έχοντας μάθει την παρέμβαση των ωρομίσθιων πήγε να κάνει μαγνητοσκοπημένο το διάγγελμά της μια ώρα νωρίτερα. Δεν πρόλαβε).
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν στο tvxs.gr ότι οι ωρομίσθιοι και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας. Διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στο στούντιο και, όπως καταγγέλλουν, την είσοδό τους πρoσπάθησε βίαια να σταματήσει διμοιρία των ΜΑΤ. Πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες εκπαιδευτικοί από γκλομπ (τότε τι μικρής έκτασης επεισόδια λέτε!).
Η κ. Διαμαντοπούλου, που  φέρεται να φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Οι διαμαρτυρόμενοι μαγνητοσκόπησαν μήνυμα με τα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν μεταδοθεί από τη ΕΤ1. Κατά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ1, ο παρουσιαστής ξεκίνησε με δήλωση της διοίκησης, η οποία καταδίκασε το περιστατικό, λέγοντας ότι αντίκειται στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου (ειδικά όταν ακούγεται μόνο η κυβερνητική άποψη!). Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής σημείωσε ότι, παρ΄όλα αυτά, θα μεταδοθεί το μήνυμα των διαμαρτυρόμενων για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Στο μήνυμα που μεταδόθηκε, ο εκπρόσωπος των αδιόριστων και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ανέφερε τους 2 λόγους για τους οποίους προχώρησαν στην κίνηση αυτή: 1ον, τη συνωμοσία σιωπής από τα ΜΜΕ για τα μέτρα και 2ον, την επιθυμία των εκπαιδευτικών να σπάσουν το μονόλογο του υπουργείου Παιδείας για το πολυνομοσχέδιο.
Το μήνυμα που μεταδόθηκε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου