Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση φασιστών (Χρυσή Αυγή)  την Παρασκευή 7 Μάη στο στέκι του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Δυτικών Συνοικιών, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.   Την ώρα εκείνη (γύρω στις 11.30 το βράδυ) στο χώρο βρίσκονταν μέλη του στεκιού και συζητούσαν, όταν τους επιτέθηκαν 10 περίπου φασίστες με κράνη, ξύλα και σιδερογροθιές. Τα μέλη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου κατόρθωσαν να αποκρούσουν την επίθεση και να απομακρύνουν τους φασίστες από το στέκι, αρκετά όμως τραυματίστηκαν και κατέφυγαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 
Η επίθεση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι τη στηρίζουν ( ΝΔ, ΛΑΟΣ) έχουν τρομοκρατηθεί μπροστά στην πρωτόγνωρη και μαζική αντίδραση των εργαζομένων και της νεολαίας στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Το ποτάμι της λαϊκής οργής που πλημμύρισε τους δρόμους και της πλατείες όλης της χώρας στην παλλαϊκή απεργία της Τετάρτης 5 του Μάη, και που συνεχίστηκε με τις μαζικότατες συγκεντρώσεις και πορείες της επόμενης μέρας άρχισε να δημιουργεί ρήγματα και να τρίζει τα θεμέλια της αντιλαϊκής πολιτικής τους. 
Γι΄ αυτό και επιστρατεύονται κάθε είδους μηχανισμοί προβοκάτσιας, τρομοκρατίας, καταστολής προκειμένου να επικρατήσει ο φόβος και να αποτραπεί ο αγώνας. Δίπλα στην προπαγάνδα αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης των ΜΜΕ που διαρκεί εδώ και μήνες, πλάι στα καλέσματα για εθνική ομοψυχία και δήθεν ομαλότητα, παράλληλα με τις υποδείξεις και τις απειλές για αστική νομιμότητα, έρχεται η δράση των δυνάμεων καταστολής που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σε ένα σκηνικό πλήρους ασυδοσίας, δολοφονικών επιθέσεων κατά διαδηλωτών και απρόκλητων συλλήψεων, όπως επίσης και η παράλληλη δράση παρακρατικών φασιστικών οργανώσεων που δρουν ως το δεξί χέρι του συστήματος.  
Δε θα τα καταφέρουν! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Θα πυκνώσουν τις γραμμές της πάλης για την πλήρη ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ.
Η τρομοκρατία δε μας σταματά! Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά!
Συμμετέχουμε στη πορεία διαμαρτυρίας που καλεί ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Δυτικών Συνοικιών την Κυριακή 9 Μάη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου