Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Προβολή σκηνής που βιντεοσκοπήθηκε από το αυτόπτη μάρτυρα Λ. Βαλιάτζα και που δείχνει τον Επ. Κορκονέα να ανοίγει τα δύο του πόδια σε στάση έτοιμος να πυροβολήσει και ύστερα να ακούγονται οι δύο συνεχόμενοι πυροβολισμοί, ενώ ο δεύτερος ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης φαίνεται να τον πλησιάζει, έγινε χτες στο δικαστήριο στην Αμφισσα στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια το 2008.

Την προβολή ζήτησαν από το δικαστήριο οι συνήγοροι της οικογένειας του Α. Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωσταντοπούλου, επειδή στο βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο φαίνονται πιο καθαρά οι κατηγορούμενοι. Επίσης, το ίδιο βίντεο, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, προβλήθηκε ολόκληρο και δείχνει την αποχώρηση των δύο ειδικών φρουρών μετά τη δολοφονία του 15χρονου, μέχρι ψηλά στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Ατζελίτα Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στη χρονική διάρκεια της δίκης, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν ευθύνεται ούτε το δικαστήριο, ούτε οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου. Οπως είπε χαρακτηριστικά, η εξέταση του Γ. Ραφτογιάννη που συνεχίζεται (σ.σ. τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού), έχει καθυστερήσει, λόγω των συνεχών ενστάσεων του συνήγορου του Επ. Κορκονέα, Α. Κούγια. Να επισημανθεί ότι στο τέλος της επόμενης βδομάδας, την Κυριακή 6 Ιούνη λήγει το 18μηνο και αποφυλακίζονται οι προσωρινά κρατούμενοι ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία. Η δίκη θα συνεχιστεί με την παρουσία τους στη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου