Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ


Χθες, εκατοντάδες χιλιάδες ορισμένου κόσμου, σε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα (πάνω από 150.000 στην Αθήνα), είπανε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στο μέλλον που τους ετοιμάζουν. Έσπασε, με τα ποτάμια των διαδηλωτών, το κλίμα περί «εθνικής ομοψυχίας» και μπήκε μπροστά το λαϊκό συμφέρον. Ο κόσμος δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει την κρίση του κεφαλαίου, να πεινάσει για να ευημερούν οι αριθμοί της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο αρχή του κινήματος. Έχουμε μπει σε μια πορεία μακριά, δύσκολη, που θα έχει ήττες και πισωγυρίσματα, αλλά και νίκες.  Ο λαός και η νεολαία έχουν ήδη μπει στη διαδικασία να οργανωθούν και να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να συζητήσουμε και να κατέβουμε στο δρόμο. Στον αγώνα αυτό κρίνεται το μέλλον της γενιάς μας, κρίνεται αν θα ζήσουμε με δικαιώματα ή στον κοινωνικό μεσαίωνα. Σε κάθε σχολή, γειτονιά, χώρο νεολαίας να συγκροτήσουμε επιτροπές και πρωτοβουλίες ανατροπής των μέτρων.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα, κλομπ, ξύλο, με μηχανές που πατούσαν διαδηλωτές, προσπάθησαν να διαλύσουν τις πορείες, να στείλουν τον κόσμο στο σπίτι του. Δεν πέρασε. Ο λαός συγκρούστηκε με την αστυνομία και ολοκλήρωσε τις διαδηλώσεις του.
Να συσπειρωθούμε στους συλλόγους και τα σωματεία και να διαδηλώσουμε μαζικά και περιφρουρώντας τις αποφάσεις των συλλόγων. Να μην αφήσουμε τους δολοφόνους, αυτούς που μας κλέβουν το μέλλον μας, αυτούς που δέρνουν φοιτητές και εργάτες, να εμφανίζονται σαν υπερασπιστές της ανθρώπινης ζωής. Να υπερασπιστούμε στην πράξη το δικαίωμα μας στη διαδήλωση.

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ
Όποιοι και αν ευθύνονται για τον τραγικό, άδικο θάνατο των τριών ανθρώπων στην Marfin Bank, είτε είναι προβοκάτορες είτε ανεγκέφαλοι, δεν έχουν σχέση με το κίνημα που θέλουμε. Το κίνημα που αναπτύσσεται πρέπει απομονώσει από τέτοιες ενέργειες. Ο λαός απεργεί για το ψωμί του. Οι ομάδες αυτές έχουν κάτσει στο σβέρκο του κινήματος και έχουν επιβάλλει την τρομοκρατία στο εσωτερικό του. Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη των πράξεων τους και δεν λογοδοτούν πουθενά. Ήρθε η ώρα να συγκρουστούμε σαν κίνημα αυτούς που καπελώνουν τον κόσμο, και στην πλάτη του προβοκάρουν τις διαδηλώσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Δεν έχουμε να απολογηθούμε τίποτα στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στο ΔΝΤ και στην ΕΕ. Το λαϊκό κίνημα για να δυναμώσει πρέπει να ξεχωρίσει τους εχθρούς και τους ψεύτικους φίλους του, και να συνεχίσει αποφασιστικά μέχρι την ανατροπή των μέτρων και του προγράμματος βαρβαρότητας.
  
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ – ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 6/5, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου