Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δεν χρωστάμε σε κανέναν! Καμιά θυσία στο βωμό της κρίσης τους!


Κήρυξαν ανοιχτό πόλεμο στον λαό, την εργατική τάξη, τη νεολαία. Η ψήφιση των αντιλαϊκών- αντεργατικών μέτρων αποτελεί την πιο βάρβαρη επίθεση, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα αυτά αποτελούν την αρχή μιας γενικευμένης, πρωτόγνωρης σε έκταση και βάθος επίθεσης που ικανοποιούν τις αδηφάγες ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Οι ίδιοι μας πληροφορούν ότι τα χειρότερα έρχονται. Με πρόσχημα την «ανταγωνιστικότητα της αγοράς», τους επομένους μήνες τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και στον ιδιωτικό τομέα με πιο άγρια μορφή. Επιβάλουν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Επιβάλουν ένα μαύρο και εφιαλτικό μέλλον.
Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο το δυσβάσταχτο πλήγμα που θέλουν να επιφέρουν στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Στόχος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου είναι να μας γυρίσουν εκατοντάδες χρόνια πίσω από πλευράς δικαιωμάτων και κατακτήσεων, να επιβάλουν ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη με νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, να καταργήσουν το δικαίωμα στη δουλειά με την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, να τσακίσουν συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Αυτές ακριβώς είναι οι αποφάσεις των ευρωπαίων και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, μέσω των οργανισμών και των μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με αυτές τις βάναυσες και βάρβαρες αποφάσεις ευθυγραμμίζεται πλήρως και με τον πιο δουλικό τρόπο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα μέτρα στηρίζουν (και μάλιστα προκαταβολικά) τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ και ΛΑΟΣ, και φυσικά όλος ο αστικός κόσμος, ΜΜΕ, ΣΕΒ κλπ. «Γη και ύδωρ» ζητούν οι σύγχρονοι κατακτητές και οι κολαούζοι τους από τον ελληνικό λαό.
Η επίθεση αυτή είναι ταξική. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν παρουσιάζοντας τα μέτρα ως αναγκαία επικαλούμενοι το «εθνικό φρόνημα». Την ίδια στιγμή που από την μια δίνουν φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη παραδίδουν την χωρά και το λαό δούλο στους ιμπεριαλιστές.
Αυτή την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική στήριξαν και στηρίζουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σήμερα βάζουν πλάτη για να πληρώσει ο λαός το μάρμαρο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, στο κεφάλαιο, ότι είναι άξιοι υπάλληλοι του. Σοβαρότατες και οι ευθύνες της επίσημης αριστεράς με τις αυταπάτες που καλλιέργησε, με την ακατάσχετη προτασεολογία προς το σύστημα, με την διαχειριστική λογική, την ταξική ειρήνη και τη συνεργασία που προώθησε, τους συμβιβασμούς, τις διασπαστικές λογικές και την απροθυμία να συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων του των εργαζομένων.
Την ίδια αντιλαϊκή ταξική πολιτική προωθούν και εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΕΕ στον χώρο της εκπαίδευσης εναρμονίζοντας την πλήρως με το μοντέλο του εργαζόμενου-λάστιχο του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Καταργούν τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα και να τα αντικαταστήσουν με πιστωτικές μονάδες και επαγγελματικά προσόντα. Σπάνε τις σπουδές σε 2 κύκλους, εφαρμόζουν την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των ιδρυμάτων και εφαρμόζουν πλήρως τον νέο νόμο πλαίσιο και τις διαγραφές. Με την αναγνώριση των κολλεγίων βάζουν σε λειτουργία την ιδιωτική εκπαίδευση και πιέζουν για την εισαγωγή ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ και στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως χρόνια τώρα οι κατευθύνσεις αυτές είχαν δοθεί από τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές καταγραφόμενες στη συνθήκη της Μπολόνια και στις οποίες ευθυγραμμίστηκαν οι εγχώριοι παρατρεχάμενοι τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΜΕ κτλ).
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι και που θέλουν να καταργήσουν το Άσυλο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας χώρος όπου ο λαός και η νεολαία μπορούν να αναπτύσσουν, να διαδίδουν και να οργανώνουν μαζικά και δημοκρατικά τις αντιστάσεις τους, ο χώρος του Ασύλου, είναι αγκάθι για τα εφιαλτικά σχέδιά τους. Γι' αυτό θέλουν να το συκοφαντήσουν με κάθε ευκαιρία και να διαστρεβλώσουν την έννοια του όταν μιλούν για υπεράσπιση του «ακαδημαϊκού ασύλου», ώστε να ακούγεται μόνο η δική τους φωνή. Με αυτή τη λογική κυνηγήθηκαν διαδηλωτές μέσα στο χώρο του ΑΠΘ από τις δυνάμεις καταστολής μετά τις πανεργατικές απεργίες, και το άσυλο έχει ήδη καταπατηθεί πολλές φορές.
Με αυτή τη λογική η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κύμα τρομοϋστερίας ύστερα από εντολές των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της και κυρίως των ΗΠΑ. Μια επιχείρηση που με πρόσχημα τις "ένοπλες ομάδες" στρέφεται ευθέως ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και στους εργαζόμενους. Μια επιχείρηση ανοιχτής τρομοκρατίας του λαού ώστε να περάσουν «ανέγγιχτα» τα μέτρα διεξάγεται μπρος στα μάτια μας. Ξαφνικά ανακαλύπτονται γιάφκες, όπλα, με κατασκευασμένα τις πιο πολλές φορές στοιχεία προς παραδειγματισμό.
Είναι φανερό πως η επιχείρηση αυτή δεν στρέφεται κυρίως ενάντια στις ομάδες που "αποκαλύπτονται" ούτε σε χώρους που έχουν φροντίσει να αυτοπροβοκαριστούν. Ο χώρος αυτός προσφέρεται ως εξιλαστήριο θύμα ώστε να νουθετηθούν οι μάζες που θα αντιδράσουν στα σχέδια εξαθλίωσης που τους ετοιμάζουν οι κεφαλαιοκράτες, οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους.
Σε αυτές τις κρίσιμες για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία συνθήκες, εμείς οι φοιτητές πρέπει να γκρεμίσουμε κάθε αυταπάτη πως ο μόνος δρόμος διεξόδου είναι ο εφιαλτικός δρόμος του συστήματος, ο δρόμος δηλαδή της συναίνεσης και της υποταγής στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Τα όνειρα και η ζωή της νεολαίας δεν χωρούν στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και των πολέμων που επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο.  Η μόνη πραγματική και νικηφόρα διέξοδος είναι αυτή της μαζικής αντίστασης και των αγώνων. Του ανυποχώρητου και παρατεταμένου αγώνα. Το φοιτητικό κίνημα, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης θα γίνει πάλι δύναμη κρούσης. Για να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από τη χώρα. Για την ανατροπή της μαύρης επίθεσης και του εργασιακού μεσαίωνα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
·       ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
·       ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
·       ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
(Νόμος-Πλαίσιο, Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, νόμος για τα ΚΕΣ)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
·       ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
·       ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·       ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΩΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
·       ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ
                                   
Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 22 του Απρίλη με προσυγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ

Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου