Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση για την άρση Ασύλου στο ΕΜΠ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την ενέργεια του πρύτανη του ΕΜΠ (Μουτζούρης) σε πλήρη συνεργασία και ευθυγράμμιση με το υπουργείο καταστολής, να δώσει εντολή για άρση του Ασύλου στην Πολυτεχνειούπολη (Ζωγράφου) το βράδυ του Σαββάτου 20/2. Αποτέλεσμα ήταν η εισβολή  δεκάδων αστυνομικών της ομάδας Δ και ασφαλιτών στο χώρο του Ασύλου και η πρασαγωγή 30 ατόμων, οι οποίοι διέπραξαν το σοβαρότατο αδίκημα του να ... κάνουν πάρτι και τελικά αφέθησαν ελεύθεροι.

Η προκλητικότατη ενέργεια αυτή κατά του Ασύλου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων ενεργειών, όπως η κατάληψη των Προπυλαίων από τα ΜΑΤ με εντολή του πρύτανη του ΕΚΠΑ μετά την παλλαϊκή πορεία της 7/12 για τον δολοφονημένο Αλέξη, οι συλλήψεις μέσα στο χώρο του ΑΠΘ την ίδια μέρα και η εντολή του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ για φύλαξη της σχολής από τα ΜΑΤ λίγες μέρες πιο πριν. Με δεδηλωμένη την πρόθεση του συστήματος και τις κυβέρνησης να καταργηθεί το Άσυλο ή όπως θέλουν να λένε «κομψά» να υπερασπιστεί το «ακαδημαϊκο άσυλο» (δηλαδή  να προστατευτούν οι στείρες και επικίνδυνες για το λαό αντιληψεις, λογικές και πρακτικές του συστήματος και τις οποίες συναντα κανείς παντού εκτός Ασύλου), η ενέργεια αυτή, όπως και οι προηγούμενες, στρέφεται ανοιχτά απέναντι τόσο στο φοιτητικό κίνημα που σχετικά πρόφατα κατάφερε να δώσει δημοκρατικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στις ορέξεις του συστήματος, όσο φυσικά και στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα, κατάκτηση του οποίου είναι και το Άσυλο, και το οποίο καλείται σήμερα να αντισταθεί σθεναρά στην ισοπεδωτική για τα δικαιώματά του επίθεση του κεφαλαίου με αφορμή την οικονομική και πολιτική κρίση.

Είναι φανερό πως στόχος της κυβέρνησης κάτω από τις επιταγές του κεφαλαίου και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, είναι η κάμψη όλων των αντιστάσεων που μπορουν να υπάρξουν απέναντι στα εφιαλτικά μέτρα που έχουν ήδη εξαγγείλει κατά του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι λακέδες και τα τσιράκια του συστήματος πως ένας χώρος όπου ο λαός και η νεολαία μπορούν να οργανώνουν μαζικά και δημοκρατικά τις αντιστάσεις τους χωρίς την παρέμβαση οποιασδήποτε αρχής (κρατικής, αστυνομικής, εισαγγελικής), ο χώρος του Ασύλου, είναι αγκάθι για τα κατάμαυρα και πνιγερά σχέδιά τους. Γι'αυτό θέλουν την συκοφάντησή του, τη διαστρέβλωση της έννοιας του και εν τέλει την πλήρη κατάργηση του. Με αυτή τη λογική κινήθηκε ο Μουτζούρης και έδωσε την άδεια για άρση του Ασύλου και όχι όπως δήθεν υποστηρίζει για τις κλοπές, το κάψιμο αυτοκινήτου και τις απειλές στους φύλακες. Οι παραπάνω ενέργειες στο βαθμό η κάθε μια τους ήταν υπαρκτή, αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο τη συντονισμένη προσπάθεια κράτους και παρακρατικών μηχανισμών για την κατασυκοφάντηση και κατάργηση του Ασύλου, κάτι που άλλωστε έχει φανεί και σε προηγούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Η απάντηση και η υπεράσπιση του Ασύλου για τη σπουδάζουσα νεολαία είναι επομένως ζήτημα πρώτης γραμμής και περναέι μόνο μέσα από την ενδυνάμωση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος, το ζωντάνεμα και την πολιτικοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, τις μαζικές μαχητικές γενικές συνελεύσεις, τους συλλογικούς αγώνες μας στο πλευρό των αγώνων του δοκιμαζόμενου εργαζόμενου λαού. Αυτό το δρόμο να διαλέξουμε!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ 
 ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ «ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»-ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου