Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ψήφισμα των Αγ. Κινήσεων προς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών
Εδώ και μέρες η φτωχομεσαία αγροτιά βρίσκεται στους δρόμους. Βρίσκεται στα μπλόκα, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να συνεχίσει να υπάρχει. Ξέρει ότι η ΕΕ και η κυβέρνηση εντείνουν την επίθεση ενάντιά της με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση αυτού του λαϊκού κομματιού, ξεκληρίζοντας τον υπερχρεωμένο μικροκαλλιεργητή, αρπάζοντας τη γη του και στέλνοντάς τον στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η από καιρό αδυναμία των φτωχότερων αγροτών να καλλιεργήσουν τα μικροχώραφα λόγω χρεών και της υλοποίησης της ΚΑΠ έχει πλέον ενταθεί και επεκταθεί σε ευρύτερα στρώματα αγροτών, κάνοντας το μέλλον για χιλιάδες οικογένειες μαύρο και δυσοίωνο.
Η αγωνιστική διεκδίκηση των αγροτών του δίκιου τους με το στήσιμο δεκάδων μπλόκων δείχνει όχι μόνο τι περιμένει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους με βάση την εφαρμογή του "προγράμματος σταθερότητας" αλλά και το μοναδικό δρόμο που απομένει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που δέχονται την πλέον λυσσασμένη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Έχει λοιπόν καθοριστική σημασία για τη νικηφόρο έκβαση του αγώνα τους η έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας προς τους μικρομεσαίους αγρότες απέναντι στην προαναγγελθείσα σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και όλου του πολιτικού κόσμου της εκμετάλλευσης (ΝΔ, ΛΑΟΣ, μεγαλέμποροι, ΣΕΒ, εισαγωγείς, αγροτοπατέρες).
Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εναντίον τους, εκτός από την καταστολή και τους εισαγγελείς, μια πολιτική και ιδεολογική επίθεση απέναντι σε κάθε οικονομική διεκδίκησή τους, ως προειδοποίηση προς κάθε κομμάτι του λαού που θα βρεθεί στην ίδια θέση. Όποια αιτήματα κι αν τεθούν είτε από τους εργαζόμενους είτε από τους φτωχομεσαίους αγρότες σήμερα έχουν να αντιπαλέψουν τη "χρεοκοπία" του κράτους, τη φιλολογία των άδειων ταμείων, την ανελαστικότητα των μέτρων που απαιτεί η ΕΕ αλλά και τα ιδεολογήματα που χρόνια τώρα εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ, κυρίως, περί "ρετιρέ", "προνομιούχων", "κοινωνικού αυτοματισμού", "εθνικής" προτεραιότητας, μειοψηφιών. Τα βλέπουμε πιο έντονα στους σημερινούς αγροτικούς αγώνες και θα συνεχίσουμε να τα ακούμε όσο θα αναπτύσσονται αντιστάσεις στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μια ιδεολογική τρομοκρατία που θα βαδίσει παράλληλα με την κρατική τρομοκρατία και καταστολή των κινητοποιήσεων.
Πρέπει οι εργαζόμενοι και η νεολαία να βγάλουν άμεσα τα συμπεράσματά τους από την επίθεση που εξελίσσεται σήμερα απέναντι στους αγρότες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, όταν η φτώχεια, οι απολύσεις και η ανεργία καλπάζουν σε δυσθεώρητα ύψη, κανένας "κοινωνικός αυτοματισμός" δεν μπορεί να υπάρξει και κανένα όριο δεν υφίσταται στις μορφές και τη διάρκεια των αγώνων. Τα μπλόκα είναι η μόνη διέξοδος για τους αγρότες, γιατί, και πίσω να γυρίσουν, δεν έχουν καμία προοπτική, καμία ελπίδα. Τα χρέη θα σφίγγουν κι άλλο σαν θηλιά γύρω από την οικογένειά τους και οι τοκογλύφοι (τράπεζες και μεγαλογαιοκτήμονες) θα συνεχίσουν να στραγγίζουν ό,τι τους έχει απομείνει μέχρι να πεταχτούν στους δρόμους. 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

2 σχόλια:

  1. Επειδή τιτλοφορείται ψήφισμα, το προτείνουν οι Αγ. Κινήσεις και σε ποιούς; Το έβγαλε κάποια συλλογικότητα, αν ναι ποιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ψήφισμα των Αγ. Κινήσεων και προτείνεται προς ψήφιση σε συλλόγους και ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή