Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Ενωτικό κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας προς τους αγωνιζόμενους αγρότες

Οι αγρότες συμμετέχουμε μαζικά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, διεκδικώντας τη στήριξη της παραγωγής και αναπλήρωση του εισοδήματός μας.

Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι που μας βγάζουν στους δρόμους του αγώνα. Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων μας οδηγεί στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. Είναι μονόδρομος η συσπείρωση, ο αποφασιστικός, επίμονος και συντονισμένος αγώνας, προκειμένου να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οι τιμές που παίρνουν τα προϊόντα μας οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι είναι εξευτελιστικές για τρίτη συνεχή χρονιά και τα πωλούν πανάκριβα στους άλλους εργαζόμενους. Τα χρέη υπέρογκα στις τράπεζες, το κόστος παραγωγής τεράστιο και όλα αυτά δεν είναι αποτελέσματα λανθασμένων χειρισμών ή κακής διαχείρισης. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ευνοεί τους εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες να λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγροτιά. Χρήματα μόνο γι' αυτούς έχει η κυβέρνηση, όχι όμως και για τους αγρότες.

Για τους αγρότες η κυβέρνηση έχει μόνο τη φιέστα του "κοινωνικού διαλόγου" και προτροπές για παρεμβάσεις του εισαγγελέα, μεθοδεύοντας την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας. Πιστεύουν ότι έτσι θα πιεστούμε να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις μας. Πλανώνται. Απλά πεισμώνουμε ακόμα πιο πολύ. Η αγροτιά σήμερα, με την αγωνιστική στάση και δράση της, ανοίγει δρόμους προοπτικής για καλύτερες μέρες ζωής και δουλειάς.

Καμία συμμετοχή στην κοροϊδία του "κοινωνικού διαλόγου".

Ταυτόχρονα παλεύουμε για να εμποδίσουμε την προσπάθεια να επιβληθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε "κατά κύριο επάγγελμα και μη", που στόχο έχει την καταστροφή και το διώξιμο από την αγροτική παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Διεκδικούμε:

* Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
* Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
* Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.
* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.ά.
* Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
* Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.

Καλούμε όλους τους αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα να κάνουν δική τους υπόθεση την προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, ενιαιοποιώντας πανελλαδικά τη διεκδίκησή τους, αποκρούοντας αποφασιστικά κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης του αγώνα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλα τα μπλόκα του αγώνα, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία, στη Θράκη, ανεξάρτητα απ' τις επιμέρους διαφορές μας, να συντονιστούμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Χωρίς να πέσουμε στην παγίδα της δήθεν "διαβούλευσης" που προωθεί η κυβέρνηση, να κλιμακώσουμε την κοινή αγωνιστική μας πορεία.

Η μαζική συμμετοχή, το περιεχόμενο των αιτημάτων και ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρό όπλο, ικανό να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, να επιβάλει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της χώρας μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και αυτοπασχολούμενους της πόλης σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, γιατί η δικαίωση του αγώνα μας αποτελεί προϋπόθεση και εγγύηση για φτηνά και ασφαλή εγχώρια αγροτικά προϊόντα, που θα ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες της χώρας

1 σχόλιο:

 1. Προς το blog σας .

  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή