Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!


Είμαστε στους δρόμους από την 1 Ιουλίου και ζητάμε την ανάκληση των άδικων και καταχρηστικών απολύσεων επτά εργαζόμενων στον Δήμο και την Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου. Οι απολυμένοι δουλεύουν επτά χρόνια συνεχώς, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι επτά συνάδελφοι είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.


Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι η πολιτική που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση δούλευαν απλήρωτοι ως οκτώ μήνες και έπαιρναν κάποιους μισθούς μετά από κινητοποιήσεις με αποφάσεις συλλόγου. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.

Ακόμη πρέπει να αποκαλύψουμε ότι απολύοντας τις τρεις εργαζόμενες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), μετονόμασαν αυτό, σε κέντρο θερινής απασχόλησης και το λειτουργούν με υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς καμιά σύμβαση. Τα παιδιά όμως παραμένουν σε ένα κτίριο σχολείου χωρίς το αναγκαίο για την ασφάλειά τους προσωπικό, χωρίς τις προδιαγραφές που ορίζονται, για την λειτουργία του, από τους κανονισμούς και οι γονείς πληρώνουν για να είναι ήσυχοι την ώρα που είναι στην δουλειά. Με ποιας υπηρεσίας έγκριση λειτουργεί;

Οι απολυμένοι κινητοποιήθηκαν με τον σύλλογο, με άμεση παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοίρασμα της απόφασης και την ανακοίνωση της συνέχισης της δουλειάς των απολυμένων, η Διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάστηκε και δεν έθεσε το θέμα για συζήτηση, αλλά το μετέφερε για την συνεδρίαση της επόμενης μέρας και ενώ όλοι δηλώνουν ότι πρέπει να δουλεύουν δεν παίρνουν καμιά απόφαση!


Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του σωματείου, εκδόθηκε προκήρυξη για άμεση ανάκληση των απολύσεων η οποία μοιράστηκε σε εργαζόμενους και κατοίκους, με μεγάλη αποδοχή και άνοιγμα κουβέντας από τον κόσμο, κρεμάστηκαν αεροπανώ σε κομβικά σημεία του Δήμου, συνέντευξη τύπου, αποκλεισμός του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου την Πέμπτη 9 Ιούλη. Έγινε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για παράνομες - καταχρηστικές απολύσεις και για την λειτουργία του κέντρου θερινής απασχόλησης παιδιών (1ο Δημοτικό σχολείο), με προσωπικό χωρίς συμβάσεις (μαύρη εργασία) και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 16-7. Την Δευτέρα 20-7 προγραμματίστηκε συζήτηση από τον σύλλογο στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και μας περίμεναν κλούβα και δυο περιπολικά έξω από το Δημαρχείο! Ποιος τρομοκρατήθηκε από μια συζήτηση για απολύσεις;

Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, με παράλληλη προσπάθεια συκοφάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Μια στάση που συνεχίζεται και με τα μικρόφωνα ανοιχτά μέσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνάδελφοι και γείτονες

Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα μπροστά ώστε να αποτρέπουμε προσλήψεις ορισμένου χρόνου και σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου