Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009




kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σε στέκι νεολαίας στη Θεσσαλονίκη


Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σε στέκι νεολαίας, στην οδό Μακρυγιάννη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του χώρου, που στεγάζεται σε ισόγειο κτιρίου, καθώς και υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Μακρυγιάννη. Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

enet-ελευθεροτυπία

Επίθεση σε στέκι μεταναστών

Το γνωστό στέκι των μεταναστών «Σφεντόνα», που βρίσκεται στην οδό Μακρυγιάννη της Θεσσαλονίκη, έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι, στις 3.30' τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο χώρο και σ ένα σταθμευμένο ΙΧ.



Σύμφωνα με την αστυνομία, τον εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούσαν, μια άγνωστη προς το παρόν εκρηκτική ύλη κι ένας σωλήνας ύδρευσης, μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένη. Πληροφορίες που έφθασαν στην Ασφάλεια, αναφέροΧτύπησαν τη "Σφεντόνα" με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το γνωστό στέκι μεταναστών που υν ότι τοποθετήθηκε από ένα άτομο, το οποίο στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε φιάλη προκαλώντας την πυροδότηση.
Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή, αλλά ευτυχώς εκείνη την ώρα το στέκι ήταν άδειο και δεν υπήρχαν περαστικοί.
Η αστυνομία, διενεργεί έρευνες για την έκρηξη, "προς κάθε κατεύθυνση", όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματικοί, ωστόσο το ενδιαφέρον τους στρέφεται κατ'αρχήν σε "μέλη ακροδεξιών ομάδων".




www.tvxs.gr

Τρία γκαζάκια εξερράγησαν στο στέκι νεολαίας "Σφεντόνα", λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, στην οδό Μακρυγιάννη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο στέκι στεγάζονται οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε ΑΕΙ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη του χώρου, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, καθώς και υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Μακρυγιάννη. Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου