Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Τα ξημερώματα της Κυριακής ισχυρές δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν βίαιη εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού. Με την σειρά τους μπουλντόζες ισοπεδώνουν τα παραπήγματα που τα τελευταία 10 χρόνια αφγανοί πρόσφυγες έβρισκαν καταφύγιο.

Το πολεμικό κλίμα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έρχεται με την σειρά της να το ενισχύσει με αυτή την βίαιη ενέργεια κατά τον μεταναστών.

Μια ενέργεια που ταυτίζεται με την γραμμή που η Ε.Ε. θέλει περάσει για την σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους μετανάστες.

Μια ενέργεια που έρχεται να δέσει με μια σειρά διώξεων και τρομοκράτησης των μεταναστών, εντείνοντας την προπαγάνδα και το κλίμα μισαλλοδοξίας με σκοπό να αποσπάσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για τις βιαιότητες που πράττει.

Η ισοπέδωση του καταυλισμού των αφγανών προσφύγων έχει κοινά χαρακτηριστικά με την ισοπέδωση της χώρας τους από τις βόμβες των δυτικών ιμπεριαλιστών, έχει κοινά χαρακτηριστικά με τα καραβάνια μεταναστών που ο πόλεμος δημιούργησε.

Μια ισοπέδωση που ταυτίζεται με την ισοπέδωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους.

Είναι καθήκον κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου να απαντήσει συλλογικά στην βαρβαρότητα και τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ. Λαός και μετανάστες πρέπει να σηκώσουν τη σημαία του κοινού αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα τους. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι μαζική και συγκροτημένη προκειμένου να σπάσει το ρατσιστικό κλίμα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ!
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Κ.Ο. Πάτρας ΚΚΕ(μ-λ)
13/7/09

----

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου