Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Καταδικάστε τις συλλήψεις των ειρηνικών διαδηλωτών



Η Κοινή διαδήλωση στο Δελχί ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την καταστολή κατά των Αντιβάσι του Λαλγκάρ δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία του Δελχί

Ανακοίνωση τύπου

Η Κοινή διαδήλωση στο Δελχί ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την καταστολή κατά των Αντιβάσι του Λαλγκάρ δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία του Δελχί

Καταδικάστε τις συλλήψεις των ειρηνικών διαδηλωτών

Σήμερα, 30 Ιούνη 2009 οργανώθηκε διαδήλωση στο Γκοπαλάν Μπαβουάν ενάντια στην καταστολή κατά των Αντιβάσι στο Λαλγκάρ από τις δυνάμεις ασφαλείας. Αρκετοί διανοούμενοι, φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο, το NBS και αρκετές μαζικές οργανώσεις.

Η αστυνομία του Δελχί επιτέθηκε στους διαδηλωτές, μπροστά από τα γραφεία του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) στο Δελχί, που διαμαρτύρονταν για την παραστρατιωτική και αστυνομική επιχείρηση στο Λαλγκάρ, συνέλαβαν 21 αγωνιστές και διέλυσαν εκατοντάδες άλλους χρησιμοποιώντας σκληρή βία. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Μαρντίτ Μαργκ. Τέσσερεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Κάποιοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση και ξυλοκοπήθηκαν.

Νωρίτερα το πρωί αναπτύχθηκε μια τεράστια αστυνομική δύναμη για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στο χώρο που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) στο Δελχί. Οι δρόμοι ήταν κλειστοί και είχαν οδοφράγματα για να μην μπορούν να φτάσουν οι διαδηλωτές. Κάποιοι κατάφεραν να τρυπώσουν μέσα από κάποια στενά και τις πίσω εξόδους καταστημάτων. Τότε η αστυνομία απέκλεισε και αυτά τα στενά. Περίπου 150 διαδηλωτές έφτασαν στα γραφεία του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας στο λαό του Λαλγκάρ. Ένας τεράστιος αριθμός διανοουμένων, νεολαίων, φοιτητών και εργαζομένων δεν μπόρεσε να συμμετέχει λόγω της αστυνομικής απαγόρευσης.

Ωστόσο, ομάδες διαδηλωτών σε διάφορα μέρη καταδίκασαν την συντονισμένη αστυνομική και παραστρατιωτική επιχείρηση της Κεντρικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Δυτικής Βεγγάλης όπου ηγείται το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό). Έχουν εξαπολύσει τους COBRA, Eastern Riffles, Assam Riffles, BSF, CRPF μαζί με την ένοπλη αστυνομία του κράτους κατά των Αντιβάσι πολιτών της χώρας. Είπαν στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομική επιχείρηση ήταν η απάντηση στον αγώνα των Αντιβάσι του Λαλγκάρ κατά της αστυνομικής βίας εναντίον τους το Νοέμβρη του 2008. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα των Αντιβάσι οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν τα αιτήματα τους:

  • Άμεση απόσυρση των Κεντρικών παραστρατιωτικών δυνάμεων και των αστυνομικών δυνάμεων της Δυτικής Βεγγάλης από το Λαλγκάρ και την ευρύτερη περιοχή.
  • Η Κεντρική κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης να ξεκινήσουν διάλογο με τους ιθαγενείς για τα αιτήματα τους, για την πολιτική λύση και την άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων των ιθαγενών στο Λαλγκάρ.
  • Να σταματήσει η παρενόχληση των γυναικών και των παιδιών επειδή αρνούνται να τους κακομεταχειρίζονται και να τους εκμεταλλεύονται.
  • Να γίνουν άμεσα βήματα για να μπει τέλος σε όλα τα βάσανα των ιθαγενών εξαιτίας των επιχειρήσεων των αστυνομικών και παρακρατικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την κεντρική κυβέρνηση του Κογκρέσου για την εξαπόλυση της τρομοκρατίας εναντίον των Αντιβάσι μέσω των παραστρατιωτικών δυνάμεων και κατήγγειλαν την αδιαφορία της κυβέρνησης του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) της Δυτικής Βεγγάλης για τις συνθήκες ζωής των ιθαγενών και την συνεχιζόμενη αστυνομική βία εναντίον τους για πάνω από τριάντα χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία καθώς και την άρνηση τους να διαπραγματευθούν με τους Αντιβάσι για τα ζητήματα που τους αφορούν στην προσπάθεια τους να καταστείλουν το κίνημα τους ενάντια στην καταπίεση και την αδικία.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν επίσης της σύλληψη και τη δίωξη που ασκήθηκε ενάντια σε γνωστούς και ευαισθητοποιημένους κοινωνικούς αγωνιστές και καλλιτέχνες που προσπάθησαν να φθάσουν στους ιθαγενείς του Λαλγκάρ αφού άρχισαν οι μαζικές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή και προσπάθησαν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας ώστε να λυθούν τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων με τους ιθαγενείς. Έχει απαγορευτεί σ’ αυτούς τους επιφανείς κοινωνικούς αγωνιστές να επισκεφθούν την περιοχή για να αποκρύψουν τις μαζικές θηριωδίες που διαπράττουν οι δυνάμεις ασφαλείας και η κρατική αστυνομία μαζί με τους τραμπούκους του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) ενάντια στους ιθαγενείς στο Λαλγκάρ και τις γύρω περιοχές.

Την διαδήλωση είχαν καλέσει το Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο, το Naujawan Bharat Sabha (NDS), ενώ συμμετείχαν αρκετές δημοκρατικές οργανώσεις και προσωπικότητες από το Δελχί.

Αργά το απόγευμα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο

Naujawan Bharat Sabha (NDS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου